2018-12-16 10:22


TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mici, respinse în comisie la Cameră

 |  18:57
TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mici, respinse în comisie la Cameră

Comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor arespins, marţi, cu 13 voturi "pentru", 5 voturi "împotrivă"şi 2 abţineri, legea privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare debază, admiţând cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu formulatăîn acest sens.

Membrii comisiei au respins, de asemenea, legea privindneimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, admiţând şi în acest caz solicitareaşefului statului privind reexaminarea acestei legi.

Aceste legi vor merge în plenul Camerei Deputaţilor, careeste forul decizional.

Cele două cereri de reexaminare formulate de cătrepreşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% laalimentele de bază şi legii privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000de lei a u fost respinse, în urmă cu două săptămâni de Senat, care a menţinut,astfel, textul legislativ iniţial.

Proiectul legislativ propus de opoziţie a fost adoptat în19 octombrie anul trecut şi trimis preşedintelui spre promulgare, după cedeputaţii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil.Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele debază.

Tot pe 19 octombrie 2010, Camera Deputaţilor a adoptat şio propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare aCodului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii sestabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de leineimpozabile lunare". A doua zi, deputaţii PDL, între care şi miniştri, aususţinut că au votat din greşeală în favoarea celor două proiecte.

Pe 2 noiembrie 2010, preşedintele Traian Băsescu aanunţat că retrimite Parlamentului cele două legi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...