2017-01-19 21:35

ULTIMA ORA


Twitter evaluat la 7 miliarde de dolari

 |  16:17
Twitter evaluat la 7 miliarde de dolari

În timpce alte startup-uri de succes din online, precum Zynga sau Groupon, se listeazăla burse, Twitter continuă să atragă finanţare pe piaţa privată, cea mairecentă rundă de negocieri cu investitorii evaluând compania la 7 miliarde dedolari, au declarat pentru WSJ surse apropiate discuţiilor.

Companianegociază în această perioadă atragerea unei finanţări de sute de milioane dedolari, au afirmat sursele citate de Wall Street Journal.

Una dintresurse susţine că valoareaTwitter este estimată la cel mult 7 miliarde de dolari.

Twitter aobţinut, cu şapte luni în urmă, 200 milioane de dolari de la un consorţiucondus de fondul de capital de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers, carea evaluat compania la 3,7 miliarde de dolari.

ReprezentanţiiTwitter au refuzat să comenteze cu privire la situaţia financiară a companiei.

Preţulridicat la care este evaluat Twitter subliniază entuziasmul recent alinvestitorilor faţă de noile companii din online, aflate pe "valul Facebook",după ce valoarea estimată pentru reţeaua de socializare a urcat şi la 100 demiliarde de dolari.

Lunatrecută, site-ul de cupoane de reduceri Groupon şi cel mai mare producător dejocuri pentru Facebook, Zynga, s-au listat la burse prin oferte publiceiniţiale. Debutul celor două companii la tranzacţionare le evaluează la circa20 miliarde de dolari fiecare.

Prin sumelemari atrase de pe piaţa privată, Twitter încearcă să câştige timp pentru a-şidezvolta modelul de business în jurul veniturilor din advertising, afacereafiind încă imatură faţă de alte site-uri de succes.

Twitter afost creat în 2006 şi are peste 200 de milioane de utilizatori înregistraţi.Astfel de site-uri, ale căror servicii sunt gratuite pentru utilizatori,trăiesc din veniturile din publicitate. (MEDIAFAX.RO)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image