2018-12-19 01:31


UDMR propune majorarea salariilor funcţionarilor care cunosc limbile minorităţilor

 |  13:00
UDMR propune majorarea salariilor funcţionarilor care cunosc limbile minorităţilor

Deputaţii UDMR Mate Andras şi Marton Arpad propun, într-o iniţiativă legislativă publicată marţi pe site-ul Camerei Deputaţilor, ca funcţionarilor publici care lucrează în relaţiile cu publicul în zonele unde minorităţile naţionale au o pondere de peste 20% şi care cunosc limba maternă a minorităţilor respective să li se mărească salariile cu 10%.

„În posturile care au atribuţii privind relaţiile cu publicul vor fi încadrate şi persoane care cunosc limba maternă a cetăţenilor aparţinând minorităţii respective. În vederea stimulării angajaţilor pentru conformarea lor cu prevederile prezentului alineat acestora li se va aplica o majorare salarială de 10% pentru cunoaşterea fiecărei limbi care se încadrează în prezentul alineat”, se arată în iniţiativa legislativă, din care citează Agerpres.

Iniţiatorii susţin că funcţionarii încadraţi în anumite posturi în care este necesară cunoaşterea unei limbi a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale consideră acest lucru o povară decât o prevedere discriminatorie.

“În mod evident dacă conformarea la această cerinţă legală ar aduce şi beneficii salariale, atunci funcţionarii ar avea o altă viziune asupra acestei obligaţii”, se mai arată în expunerea de motive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...