2017-01-21 23:38

ULTIMA ORA


UDMR vrea învăţământ în maghiară la UMF Târgu-Mureş

 |  16:37

Preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, a susţinut că „trebuie făcut loc şi învăţământului în limba maghiară”, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie. Kelemen Hunor a precizat că aşeaptă ca acest lucru să fie relgementat de Parlamentul României, nu de Rectoratul sau Senatul UMF.

De asemenea, potrivit liderului UDMR, alegerile anticipate „ar fi o soluţie potrivită”, potrivit Mediafax. „Am discutat cu fracţiunile, a fost o dezbatere destul de grea, am decis continuarea guvernării, dar nu fără condiţii”, a declarat preşedintele UDMR după şedinţa delegaţilor Consiliului Reprezentanţilor Unionali, de la Târgu Mureş.

El a spus că, pe lângă condiţia legată de creşterea salariilor şi a pensiilor, care poate fi realizată după primul trimestru, în funcţie de rata inflaţiei, de continuarea investiţiilor în infrastructură, UDMR a avut condiţii legate de drepturile minorităţilor, precum „implementarea Legii Educaţiei la UMF Târgu Mureş”.

„Maghiarii din Transilvania, noi nu aşteptăm de la Rectoratul sau Senatul Universităţii să asigure învăţământul în limba maghiară, ci de la Parlament şi Senatul României. Iar la UMF Târgu Mureş, conform legii, trebuie să facem loc şi învăţământului în limba maghiară. Aceasta a fost una din condiţiile rămânerii noastre în coaliţia guvernamentală”, a subliniat Kelemen Hunor, adăugând că şi în ceea ce priveşte „lărgirea drepturilor lingvistice” vor fi semnate "nişte acorduri referitoare la anul 2012”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: invatamant maghiara, invatamant Targu Mures, Kelemen Hunor, UDMRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

EVROS
26 Feb 2012

Bai avorton unguresc da pe mata nu o vrei tu? Ba vreti autonomie( sanchi culturala,) ba invatamant in lb .cailor( maghiara), ba tinut "secoiesc", altceva ce mama dracului mai vreti? Nu ar fi bine sa va carati in Ungaria voastra sa va dea aia mumu ca si asa va considera tigani! In Romania va faceti de cap ca vi se permite de jegul de Basescu si pdl, in alta tara parnaia scria pe voi.Asa ca MARS riiosilor !

Adauga un comentariu

Random image