2018-12-19 16:44


Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante

 |  13:31
Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea,susţine că şedinţa CGMB de miercuri a arătat determinarea PDL în a oferiCapitalei un buget funcţional, iar despre Sorin Oprescu spune că un bungospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeştebanii pe lucruri neimportante.

"ŞedinţaConsiliului General de ieri (miercuri - n.r.) a arătat, dacă mai era nevoie,determinarea PDL în a oferi Bucureştiului un buget funcţional şi în a pune înpractică planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. După o lună încare a refuzat să intre în legalitate şi a blocat astfel acceptarea bugetuluila Ministerul Finanţelor, după ce marţi PDL l-a somat să convoace şedinţadeîndată pentru aprobarea bugetului (altfel urma să o convocăm noi), Oprescu a fost forţatsă îşi corecteze erorile făcute în transcrierea bugetului (lucru, de altfel,ilegal) aşa cum fusese aprobat în Consiliul General la ultima şedinţă", scrie, joi,Elena Udrea.

Eaprecizează că PDL nu a renunţat la principiile după care a făcut iniţialamendamentele la buget: a asigurat întâi finanţarea subvenţiei pentru căldură,apă caldă şi transport pentru bucureşteni şi a direcţionat sume cătreinvestiţiile începute deja, pentru a putea fi finalizate.

" Evident că atunci când aiproiecte începute şi un buget insuficient faţă de nevoi, faci o prioritizare ainvestiţiilor şi în niciun caz nu te apuci de lucrări noi, cât timp nu airesurse nici pentru a le finaliza pe cele vechi . Asta a fostprintre primele decizii pe care le-am luat la ministerul pe care îlconduc", adaugă Udrea.

Ea susţinecă Oprescu venise cu nenumărate studii de fezabilitate, pentru a i se aprobainvestiţii noi, chiar dacă nu asigura continuarea celor începute deja.

"Dorea să aibă măcar o investiţiedemarată de el, chiar dacă inutilă sau inoportună în prezent.Au fost prinşi în buget banii veniţi de la Guvern pentru plata subvenţieiRADET, iar primarul s-a plâns că nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar îşi drămuieşte banii,nu stă cu mâna întinsă în timp ce îşi risipeşte banii pe lucruri neimportante:ceasuri de aur, raţe exotice, contracte de salubrizare încheiate cu încălcarealegii la preţuri fabuloase etc", mai scrie Udrea.

În opiniasa, actualul Executiv a dat dovadă de foarte multă înţelegere faţă de primarulBucureştiului, finanţându-i Pasajul Basarab, Stadionul Naţional sau PasajulBăneasa, obiective majore în care Guvernul s-a implicat activ în favoarebucureştenilor.

"Nucred că Sorin Oprescu a obţinut atât de multă susţinere din partea Executivuluiîn perioada când prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu şi bugetul erasemnificativ mai mare. Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraşsărac. Prima condiţie ca să se dezvolte ţine de ieşirea din logica asistatuluisocial - «să ne dea Guvernul». Executivul nu poate sacrifica intereseleRomâniei doar pentru că Oprescu vrea să mărească lista electorală a obiectivelorde investiţii deschise", mai scrie Elena Udrea.

Udreaaminteşte şi că CGMB a aprobat referendumul pentru Legea Capitalei, iar lapropunerea PDL s-a stabilit ca data de 19 iunie.

Ea considerăcă este suficient timp ca, până atunci, bucureştenii să cunoască prevederile şiefectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei, iar cetăţenii vor puteamerge astfel la urne să voteze în cunoştinţă de cauză.

"Grabacu care opozanţii Legii Capitalei doreau referendum la începutul lui maitrădează disperarea acestora faţă de posibilitatea ca bucureştenii să cunoascăadevăratele resorturi care guvernează actul normativ pe care PDL Bucureşti îlpropune şi cele care îi motivează pe ei atât de mult în atacurile mizerabile laadresa mea. Atunci cândse vor prezenta la urne, locuitorii Bucureştiului trebuie să se pronunţe asupratuturor prevederilor importante din lege. Ei trebuie întrebaţi la urne asupraacestor probleme. E nevoie să li se redea puterea decizională în toateaspectele importante ale Legii Capitalei!", arată Udrea.

Liderul PDLBucureşti precizează că a preferat un referendum în care pe buletinul de vot săse afle mai multe întrebări, deoarece legea nu se reduce doar la mutareaatribuţiilor administrative de la primăriile de sector la Primăria Generală.Astfel, au fost introduse şapte întrebări, "pentru ca lucrurile să fieextrem de clare pentru toată lumea", iar bucureşteanului i se oferăposibilitatea de a alege în mod real.

"Întrebărilesunt clare şi simple. Acoperă în mare măsură tema principală a Legii Capitalei.Am fi făcut o mare greşeală dacă reduceam referendumul la o singură întrebare.Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Bucureştiul în 10-20 de ani, nupoliticienii. Iar pentru asta, referendumul trebuie să cuprindă un set deîntrebări legate de dezvoltarea oraşului. Una peste alta, şedinţa CGMB de ierireprezintă un moment important pentru Capitală - PDL Bucureşti a arătat încă odată că prioritatea sa este modernizarea oraşului. Acest lucru nu se poate facedecât împreună cu cetăţeanul. Pentru că el este principalul beneficiar alpoliticilor publice pe care aparatul administrativ trebuie să le pună înaplicare. Până la urmă, cetăţeanul face Legea Capitalei", mai scrie Udrea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
15 Apr 2011

Oprescu a venit la Primaria Generala in iunie 2008,iar Tariceanu a fost premier pana in decembrie 2008!Pana sa dascalceasca Oprescu toate minunile lasate de Videanu,au venit alegerile parlamentare,si guvernul Boc.Asa ca Udrea,nu mai bate campii!
Random imageUltimele stiri


loading...