2018-07-16 21:28


Udrea îl vede pe Boc candidat la preşedinţia României

 |  15:03
Udrea îl vede pe Boc candidat la preşedinţia României

Elena Udrea a anunţat, sâmbătă, la Sibiu, că nu va candida la preşedinţia României în 2014, însă consideră că Emil Boc este un posibil candidat. Fostul premier a recunoscut că se "simte onorat" de propunerea deputatului PDL. Totodată, Udrea a subliniat că nu va accepta ca PDL, care este perceput acum ca un partid "blazat, plafonat", să intre astfel la guvernare.

"Nu (voi fi candidatul PDL-ului în 2014 la preşedinţia României n.r.) şi vreau să corectez o eroare. Nu am remarcat că aseară, la întrebare, la Alba-Iulia, legat de preşedinţia României, în loc să spun preşedintele PDL, am spus că ar fi un mare câştig pentru societate preşedinţia României. Nu. Am făcut o greşeală în răspuns. Spun şi aici ceea ce am vrut să spun aseară, că pentru societatea românească, pentru clasa politică, pentru mine personal, este un pas uriaş câştigarea preşedinţiei partidului de către o femeie şi că deocamdată este suficient", a declarat Elena Udrea.

Deputatul PDL a mai precizat că se oferă să îl ajute pe Emil Boc să câştige atât preşedinţia asociaţiei de locatari din blocul unde locuieşte, cât şi preşedinţia României. "Mandatul pe care viitoarea conducere a partidului îl va avea pentru preşedinţia României din 2014 este să găsească cel mai bun candidat cu care poate veni spectrul politic de centru-dreapta din România în acest moment. Acest candidat va trebui să adune toate voturile electoratului de centru-dreapta din România. Poate să fie un candidat care stă cu mine la masă, mă refer la domnul Emil Boc. (...) Iar eu mă gândeam că, după ce îl ajutăm să câştige preşedinţia asociaţiei de proprietari de la blocul respectiv, după aceea preşedintele Emil Boc poate intra şi în competiţia pentru preşedinţia României", a completat Udrea.

La conferinţa de presă de la Sibiu, fostul premier Emil Boc a spus că se "simte onorat" de propunerea Elenei Udrea. "Eu v-am spus că am o competiţie la preşedinţia asociaţiei de bloc, unde am un administrator foarte bun şi performant, încât am de luptat foarte serios. În primul rând, mă onorează propunerile colegilor, dar priorităţile mele sunt legate de Primăria municipiului Cluj Napoca şi dacă e vorba de preşedinţie, la asociaţia de bloc competiţia este mai grea decât în multe părţi, pentru că, dacă ai un administrator foarte performant, care îi cunoaşte pe fiecare din membrii din bloc, este greu şi acolo, iar eu am un contracandidat serios şi acolo", a declarat Emil Boc.

PDL, un partid "blazat, plafonat"

Elena Udrea, candidat la preşedinţia Partidului Democrat Liberal, a afirmat sâmbătă, în timpul prezentării moţiunii ''Noul PDL, o nouă Românie'', că acum PDL este un partid "nevorbit", cu organizaţii cu membri frustraţi, perceput ca unul "blazat, plafonat".  "Percepţia este că partidul este astăzi, blazat, plafonat. (...) Partidul e nevorbit. Oamenii au acumulat frustrări. Nu a avut o guvernare uşoară. Nu prea a mai avut cine să se ocupe de partid. Prea mult timp liderii partidului s-au ferit să stea de vorbă cu baza teritoriului. În ultima vreme, liderii nu au mai avut curajul să iasă pe stradă", a spus Udrea. Ea speră să fie un "comandant" al PDL, pentru că, în opinia ei, "soldaţii PDL au nevoie să îşi vadă comandantul în frunte". "Astăzi suntem neatractivi pentru electorat. (...) O nouă clasă politică putem fi noi", a declarat Udrea.

Udrea consideră că s-au făcut greşeli în interiorul PDL, chiar în timpul guvernării Emil Boc, când unii au dovedit laşitate şi au preferat să îşi protejeze imaginea, în loc să iasă public şi să explice măsurile de austeritate. "Am fost ţinta preferată a campaniilor de presă. Eu nu spun că dacă nu ne-am fi bătut mai mult pentru Guvernul Boc, nu am fi pierdut un milion de voturi. Sunt unii care au preferat să îşi protejeze imaginea", a subliniat Elena Udrea. Deputatul PDL pledează şi pentru ca membrii PDL să se întoarcă la portocaliu, "o culoare a victoriei".  Ea a spus că, dacă va ajunge în fruntea PDL, formaţiunea va avea propriul candidat la preşedinţie.  "Eu vă asigur că sub preşedinţia mea PDL merge cu propriul candidat la alegerile prezidenţiale", a anunţat Elena Udrea.

Iniţiatoarea moţiunii ''Noul PDL, o nouă Românie'' s-a referit şi la rolul Bisericii, care ar trebui să fie mult mai activ în ajutorarea celor nevoiaşi. Elena Udrea a mai vorbit despre tinerii ţărani, care ar trebui să fie ajutaţi de stat.  "Un milion de oameni înseamnă un milion de voturi. (...) Astăzi, Guvernul USL nu poate nici să taie panglici la ce am început noi", a declarat Udrea.

Cei din PDL "nu au minţit şi nu au furat cât timp au fost la guvernare", a mai precizat Udrea. Aceasta i-a mobilizat pe membrii PDL Sibiu prezenţi la prezentarea moţiunii sale, spunând că actualului preşedinte al PDL îi lipseşte "energia". "Niciodată nu voi fi de acord ca PDL să intre la guvernare pe uşa din dos, ca partid - balama. (...) Mai rău ca acum este ca după 23 martie să nu se schimbe nimic", a atras atenţia Udrea.

Deputatul democrat liberal a spus că nu îi este ruşine de nimic din ce a făcut până acum, mai mult, se consideră liderul PDL care poate aduce partidul la guvernare. "Toată cariera mea politică, de opt ani, am fost un om care s-a luptat pentru lucrurile în care a crezut. Sunt un om de echipă. Nu am înţeles de ce în interiorul PDL-ului am auzit criticile USL-ului, de la Antena 3. Nu este nimic din cariera mea politică de care să îmi fie ruşine, care trebuie să fie ascuns. Nu am complicităţi cu USL", a spus Elena Udrea. Ea a afirmat că se consideră liderul PDL care poate să se "bată cu Victor Ponta, cu Crin Antonescu şi Dan Voiculescu". "Nu am prietenii cu adversarii politici. Este nevoie de un om care poate să se bată cu Victor Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu şi care a mai făcut-o. Semnalul se dă de la centru. Da, PDL trebuie să se întoarcă la guvernare", a adăugat Udrea, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-18

TAGURI: Udrea, Boc, candidat, PDL

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova