2018-12-14 21:26


Udrea: Ne propunem să nu indexăm pensiile şi să nu creştem salariile

 |  11:05
Udrea: Ne propunem să nu indexăm pensiile şi să nu creştem salariile

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la sediul Băncii Naţionale a României (BNR), că Guvernul are în calcul ca, măcar până la jumătatea anului 2012, să nu indexeze pensiile şi să nu mărească salariile pentru a se încadra într-un deficit bugetar de sub 3% din PIB.

'Este o variantă pe care acum o luăm în calcul. Nu s-a stabilit încă nimic, dar pentru a putea merge cu un deficit de sub 3% aşa cum ne propunem, una dintre posibilităţi este ca măcar până la jumătatea anului viitor să nu indexăm pensiile şi să nu majorăm salariile. Dacă lucrurile merg bine, din iunie putem avea rectificare pozitivă', a afirmat ministrul Turismului. Deputatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a afirmat că liderii coaliţiei de guvernare au discutat, miercuri, la Palatul Victoria, construcţia proiectului bugetului de stat pe anul 2012 pornind de la o estimare de creştere economică de aproximativ 2% pentru anul viitor, comunicată de Comisia Europeană.

Laszlo Borbely, vicepreşedintele UDMR, a declarat, referitor la salariile bugetarilor, că partidul pe care îl reprezintă doreşte majorarea cu un procent care să poată fi susţinut economic şi a amintit necesitatea ca măsurile Guvernului să obţină sprijin în Parlament, mai ales că indexarea pensiilor este prevăzută deja prin Legea pensiilor. Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, precum şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, fiind prezenți la ședință, au transmis liderilor politici un mesaj de precauţie în abordarea bugetului pe 2012. 

Traian Băsescu a susținut o ţintă de deficit bugetar 'mult sub 3% din PIB', avansând ideea ca aceasta să fie de 1,5%-1,7% din PIB în 2012. Forumul cu tema 'Economisirea-creditarea - rol major în dezvoltarea durabilă a domeniului locativ din România' va fi organizat, joi, de către Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România și BNR. Mugur Isărescu - guvernatorul BNR, Elena Udrea - ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Lucian Croitoru - consilierul guvernatorului BNR, Herbert Pfeiffer - preşedintele Federaţiei Europene a Băncilor pentru Locuinţe, Alexandru Ciobanu - preşedintele Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România şi Petru Filip - vicepreşedintele Biroului Permanent al Senatului României, vor participa la eveniment, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-29

TAGURI: Udrea, salarii, pensii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...