2018-12-15 21:43


Udrea: Reabilităm Cazinoul din Constanţa, dar ne vom asigura că nu se face centru de surf

 |  19:51
Udrea: Reabilităm Cazinoul din Constanţa, dar ne vom asigura că nu se face centru de surf

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că vor fi alocaţi banii necesari reabilitării Cazinoului din Constanţa, dar se va asigura ca destinaţia finală să fie păstrată, excluzând varianta unui centru de surf. ”Mazăre nu are are bani să reabiliteze, dar are bani pentru alte activităţi, mult mai diverse. Ne-a trimis o adresă în care ne-a spus că ni-l dă pe un euro. Cred că trebuie să rămână în Constanţa, pentru că aparţine constănţenilor. Va rămâne în grădina primarului Radu Măzare, dar îl vom ajuta prin susţinerea cheltuielilor de reabilitare a Cazinoului, cu condiţia ca tot noi să decidem destinaţia lui, ca să ne asigurăm că nu se face un centru de surf sau altceva”, a precizat Udrea. Ministrul este de părere că obiectivul trebuie redat circuitul turistic. ”Oricât este nevoie pentru reabilitare suntem dispuşi să alocăm, pentru că este un monument relevant pentru litoral, pentru Constanţa şi pentru România. Suma, oricare ar fi ea, cea corectă, va putea fi susţinută de minister ”, a mai spus Elena Udrea. Aceasta declarase în luna iulie că ar trebui salvat Cazinoul din Constanţa, care este "o construcţie emblematică” şi că nu crede că la primăria oraşului nu se găsesc banii necesari renovării cazinoului.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat în luna mai că doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa, după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani. Acesta spunea atunci că municipalitatea nu poate să ţină acest obiectiv şi că până în momentul în care cazinoul va fi vândut, va fi întreţinut ca să nu se degradeze.

Reabilitarea Cazinoului ar fi trebuit să fie în plină desfăşurare, urmând a fi încheiată în 2013, conform prevederilor unui contract încheiat în acest sens. Lucrările au fost însă abandonate, iar de acel contract nu se mai pomeneşte nimic. Deşi a fost concesionat acum trei ani unei firme ce promitea să-l reabiliteze, cazinoul din Portul Constanţa este în continuare închis. Firma Queen Investments, care în 2007 a primit în concesiune Cazinoul, se obliga să investească nouă milioane de euro în primii cinci ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...