2017-01-16 12:54

ULTIMA ORA


UE crește sancţiunile împotriva Siriei

 |  11:31
UE crește sancţiunile împotriva Siriei

Datorită continuării represiunii în Siria, Uniunea Europeană a decis luni să extindă sancţiunile împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad la încă 18 persoane, în majoritatea lor militari, şi să îngheţe creditele derulate prin Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Un 'acord preliminar' pe acest subiect a fost convenit între ambasadorii la UE ai ţărilor membre, urmând să fie validat de miniştrii de externe, reuniţi luni la Bruxelles, potrivit unei surse diplomatice. După ce măsuri similare au vizat anterior alte 56 de persoane considerate vinovate de reprimarea manifestanţilor, precum şi 19 instituţii, printre care Banca Comercială a Siriei, noile sancţiuni europene prevăd îngheţarea conturilor şi interdicţia de viză pentru 18 membri ai regimului.

Pe lângă decizia îngheţării creditelor derulate prin BEI, UE a hotărât suspendarea oricărui împrumut nou. 

'Este foarte important să avem în vedere măsuri suplimentare pentru a creşte presiunea asupra regimului Assad', a declarat, la Bruxelles, ministrul britanic de externe William Hague. Cu embargoul asupra livrărilor de arme şi de petrol, UE a adoptat în total şapte serii de sancţiuni împotriva Damascului.

Decizia de luni a UE urmează suspendării Siriei din Liga Arabă. Organizaţia panarabă va susține luni, la Cairo, o reuniune la nivel de experţi pentru a pune în discuție instituirea unui mecanism de protejare a civililor în Siria.

Bilanţul reprimării opoziției populare în Siria este de peste 3.500 de morţi în ultimele opt luni, potrivit estimărilor ONU, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: Siria, UE, sancțiuniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image