2018-12-15 22:52


UE organizează reuniuni maraton pe tema programului anticriză

 |  13:19
UE organizează reuniuni maraton pe tema programului anticriză

UE intensifică, începând de vineri, programul pentru pregătirea reuniunii liderilor din cele 27 de state membre şi din zona euro în scopul finalizării detaliilor planului integral anticriză.   Vineri va avea loc la Bruxelles, începând cu ora 12.00 GMT, reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro, sâmbătă dimineaţă li se vor alătura şi ceilalţi deţinători de portofoliu din ţările UE, iar la ora 13.00 GMT responsabilii cu afaceri europene vor pregăti documentele ce vor servi ca bază de dezbatere liderilor europeni, potrivit agendei publicate marţi de Consiliul European.

De asemenea, agenda Consiliului European prevede o reuniune la consiliu a liderilor UE duminică (8.30 GMT), iar în jurul orei 14.00 GMT discuţiile se vor limita la nivelul liderilor din cele 17 ţări din zona euro.

În cadrul reuniunilor miniştrii de Finanţe şi liderii europeni vor prezenta nu numai răspunsuri parţiale la criză, cum au făcut până acum, ci şi un plan integral pentru a pune capăt odată pentru totdeauna acestui fenomen al cărui epicentru este în Grecia. Deși Comisia Europeană aşteaptă un răspuns urgent la criza datoriei suverane, Germania şi-a redus aşteptările privind rezultatul Consiliului, spunând că nu trebuie să fie gata duminică toate detaliile, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

TAGURI: UE, anticriză
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...