2017-01-24 03:09


UE pregătește un embargo petrolier pentru Iran

 |  11:14
UE pregătește un embargo petrolier pentru Iran

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit luni dimineaţă să impună un embargo petrolier gradual Iranului. Decizia a fost luată pentru a sancţiona banca centrală iraniană să finanțeze programului nuclear al Teheranului.

În cadrul unei reuniuni a ambasadorilor din ţările membre UE la Bruxelles "s-a ajuns la un acord de principiu pentru un embargo petrolier împotriva Iranului", potrivit unei surse diplomatice. Decizia va fi adoptată oficial în cursul zilei, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe, scrie Mediafax.

În acest context, Israelul a salutat luni poziţia Uniunii Europene, care se pregăteşte să anunţe sancţiuni fără precedent împotriva Iranului. 'Înăsprirea sancţiunilor şi tonul adoptat de europeni sunt lucruri extrem de importante deoarece le transmit iranienilor că nu se acceptă continuarea programului lor nuclear (…) Iranul trebuie să înţeleagă că există o opoziţie hotărâtă faţă de orice acţiune militară nucleară', a declarat ministrul israelian al Informaţiilor, Dan Meridor. De asemenea, sancţiunile care vor fi anunțate, pentru a-şi dovedi eficacitatea, trebuie să fie aplicate și de ţări precum Japonia şi Coreea de Sud, mari importatoare de petrol iranian. În lipsa unui răspuns clar al Teheranului la propunerea de reluare a negocierilor în dosarul nuclear iranian, UE va anunţa un nou set de sancţiuni antiiraniene, care vor viza în special sectorul petrolier şi banca centrală. Această decizie vine după ce UE a îngheţat active ale 433 de companii iraniene şi 113 persoane fizice, a decis restricţii referitoare la exportul de produse sensibile şi a interzis investiţiile în domeniul hidrocarburilor în Iran. Iranul obține aproximativ 100 miliarde dolari pentru perioada martie 2011 - martie 2012, fiind al doilea stat producător din cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol /OPEC/. Un procent de 80% din veniturile anuale ale Iranului provin din exportul de petrol, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-28

TAGURI: Iran, embargo, UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CLAUDE
05 Sep 2012

stiti ,pe 14 dec 2008 cabral va mai oraizgna un concert pt. erika, in club fiat500cabaret, de aceasta data cei care au vrut sa cante pt erika suntIRECTIA5 ,SPIN, VAMA, .va asteptam biletul este 30 ron.mai multe pe saitul lui cabral.datorita noua ,oamenilor la concertul din fabrica s-au strans 33 mii de euro. bani ce au ajutat-o si sunt sigura ca si acum la cel de-al 2 -lea evenimnt vor veni multi oameni chiar daca e asa recent si timpul e scurt pt a mediatiza acest eveniment.va asteptam sa fim alaturii de erika.
Random image