2017-01-24 17:16


UE va suspenda creditele pentru Siria

 |  08:01

Surse diplomatice de la Bruxelles au declarat, marţi, că Uniunea Europeană se pregăteşte să îngheţe acordarea de credite Siriei prin intermediul Băncii Europene pentru Investiţii (BEI). De asemenea, UE va suspenda eliberarea oricărei noi tranşe de împrumut pentru acordurile aflate în derulare și nu va mai acorda asistenţă tehnică (finanţarea studiilor de fezabilitate, audituri, etc.).

După ce a recunoscut că au loc discuţii pe acest subiect între experţii din cele 27 de state membre ale UE, un diplomat de la Bruxelles a precizat că decizia va fi adoptată în mod formal la reuniunea miniştrilor afacerilor externe care va avea loc luni.  

Împrumuturi în valoare de 275 de milioane de euro destinate sectorului energetic şi de 50 de milioane de euro în scopul reparării infrastructurilor din zonele urbane au fost acordate, în anul 2009, de către Banca Europeană pentru Investiţii statului sirian.

Împrumuturi de 55 de milioane de euro în scopul reabilitării infrastructurilor pentru tratarea apei potabile şi de 130 de milioane de euro pentru dezvoltarea sectorului medical, au fost prevăzute într-un acord semnat în anul 2010. Deja şapte serii de sancţiuni au fost adoptate de UE împotriva autorităţilor de la Damasc printre care și embargoul asupra armelor şi livrărilor de petrol.

În urma reprimării mişcărilor de stradă, prin care se solicită demisia preşedintelui Bashar al-Assad, au fost ucise peste 3500 de persoane, potrivit estimărilor ONU.

Rusia şi China s-au opus luna trecută adoptării unei rezoluţii privind Siria, în Consiliul de Securitate ONU.

Pe 12 noiembrie, Liga arabă se va reuni din nou pentru a examina situaţia din Siria, având în vedere că această ţară nu respectă planul pe care organizaţia l-a convenit cu autorităţile de la Damasc pe 2 noiembrie și care prevede încetarea violenţelor, începerea unui dialog cu opoziţia şi eliberarea tuturor persoanelor deţinute în perioada care s-a scurs de la începutul mişcărilor de protest, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-04

TAGURI: Siria, UE, crediteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ELLEN
21 Dec 2011

Pefrcet shot! Thanks for your post!
Random image