2019-05-25 20:28


UGIR-1903 şi CONPIROM propun eşalonarea la plată pe cinci ani a datoriilor firmelor la buget

 |  14:13
UGIR-1903 şi CONPIROM propun eşalonarea la plată pe cinci ani a datoriilor firmelor la buget

Organizaţiilepatronale UGIR-1903 şi CONPIROM propun eşalonarea la plată, pe o perioadă depână la cinci ani, a datoriilor firmelor la buget, precum şi acordarea defacilităţi contribuabililor buni-platnici, ca o măsură de sprijin în condiţiilecrizei.

Propunerealegislativă a fost anunţată duminică de UGIR 1903 şi CONPIROM împreună cudeputatul PSD Mugurel Surupăceanu, în calitate de iniţiator.

Deputatula declarat într-o conferinţă de presă că 70% din agenţii economici din Româniaau datorii la buget şi prin eşalonarea acestora la plată conturile ar urma săle fie deblocate şi firmele şi-ar ar putea continua activitatea în mod normal.

Ela menţionat că eşalonarea datoriilor se va realiza în baza unui contractîncheiat între firme şi ANAF.

Iniţiatoriisusţin că măsura va conduce atât la creşterea încasărilor la bugetul de statcât şi la salvarea de la faliment a sute de mii de firme.

Eşalonareala plată se va putea derula pe o perioadă de maximum cinci ani, cu un intervalde graţie de şase luni, şi se va adresa contribuabililor care îndeplinesccondiţia depunerii tuturor declaraţiilor fiscale, a cazierului judiciarnealterat şi a neînceperii procedurii de insolvenţă.

Totodată,proiectul vizează acordarea de facilităţi contribuabililor buni-platnici.

Astfel,contribuabilii care achită integral şi la termen toate obligaţiile fiscalecurente scadente în intervalul 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 ar urma săbeneficieze de reducerea cu 1/12 din fiecare obligaţie fiscală. De asemenea,progresiv, pentru cei care îşi respectă astfel îndatoririle faţă de stat, esteprevăzută acordarea unei bonificaţii de 5% în anul 2012, lunar, pe totparcursul anului, pentru fiecare obligaţie achitată la timp, conformproiectului. Această propunere ar urma să fie aplicată doar în perioada 2011 -2012, când încă se vor mai resimţi efectele recesiunii economice.

PreşedinteleUGIR 1903, Ioan Cezar Corâci, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă căaceasta este prima iniţiativă legislativă propuse de organizaţia patronalădintr-o serie care va continua cu o propunere privind repatrierea unei părţi abanilor românilor din străinătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG