2018-07-18 21:39


Uleiul de peşte poate reduce riscul de cancer al pielii

 |  12:40
Uleiul de peşte poate reduce riscul de cancer al pielii

Administrarea zilnică a unei pastile cu ulei de peşte poate reduce riscul de cancer al pielii, acizii graşi Omega 3 conţinuţi de acest supliment înjumătăţind efectele negative pe care le au razele ultraviolete asupra sistemului imunitar, informează un studiu.

Potrivit autorilor acestui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Manchester, acizii graşi Omega 3 din uleiul de peşte fortifică sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva cancerului de piele şi infecţiilor.

Aceasta este pentru prima dată când efectul protector al acizilor Omega 3 - care se găsesc în mod obişnuit în peşte gras şi plante oleaginoase - a fost demonstrat ca funcţionând în cazul oamenilor, informează citat de dailymail.co.uk.

Autorii studiului, publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, spun că, deşi modificările în organism, în cazul unei persoane care ia zilnic pastile cu ulei de peşte, sunt mici, pe termen lung sunt foarte importante în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele şi a infecţiilor.

Uleiul de peşte este benefic şi în prevenirea altor maladii, precum bolile cardiovasculare.

Numai în Marea Britanie, în 2010, s-au înregistrat 100.000 de cazuri de cancer de piele non-melanom, fiind un tip de cancer extrem de întâlnit, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-17

TAGURI: ulei de peste, cancer, risc

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova