2017-01-20 22:13

ULTIMA ORA


Un al şaptelea ministru brazilian acuzat de corupţie demisionează

 |  07:14
Un al şaptelea ministru brazilian acuzat de corupţie demisionează

Preşedinţia Braziliei a anunţat că ministrul brazilian al oraşelor, Mario Negromonte, şi-a prezentat joi demisia. Acesta a devenit cel de-al şaptelea membru al guvernului obligat să-şi abandoneze postul ca urmare a unor nereguli sau a acuzaţiilor de corupţie, după ce a fost mai multe luni ţinta a numeroase critici apărute în presă.

Acuzaţiile se referă în special la relaţiile sale cu un lobbyist înaintea unei cereri de ofertă privind transportul public în oraşul Cuiaba (centru-vest), unul din locurile de desfăşurare a Cupei Mondiale la fotbal din 2014.

Membru al Partidului Progresist (PP, aliat al guvernului), Negromonte răspundea îndeosebi de controlul proiectelor de mobilitate urbană pentru Mondialul din 2014, organizat de Brazilia.

Preşedinta Dilma Rousseff a atins un nivel record de popularitate, de 72%, după un an la conducerea ţării, datorită imaginii unui lider în luptă împotriva corupţiei şi evoluţiei favorabile a economiei braziliene în pofida crizei globale. Șase miniştri din guvernul său au demisionat în urma unor acuzaţii de corupţie sau deturnare de fonduri, în perioada iunie-decembrie 2011, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-08

TAGURI: Brazilia, corupție, demisieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image