2016-10-28 01:46

ULTIMA ORA


Un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ. VIDEO

 |  10:52
Un asteroid de mărimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ. VIDEO

Un asteroid de mărimea unui atobuz a trecut vineri foarte aproape de Pământ, au anunţat experţi din cadrul Minor Planet Center, un organism care urmăreşte obiecte din sistemul solar, dând asigurări că nu a fost deloc îngrijorat de posibilitatea unui eventual impact, potrivit Mediafax.

Asteroidul, cunoscut sub numele 2012 BX34, măsoară între şase şi 19 metri în diametru, a declarat Gareth Williams, directorul asociat al acestui organism cu sediul în Statele Unite.

Obiectul, care a apărut brusc miercuri în câmpul de observaţie al unui telescop din Arizona (sud-vest), s-a apropiat vineri, la ora 15.00 GMT (17, ora României), la 60.000 de kilometri de Terra a precizat Williams, adăugând că o coliziune "a fost evitată cu puţin".

Agenţia spaţială americană a anunţat joi pe Twitter că asteroidul "va trece fără probleme pe lângă Terra pe 27 ianuarie".

Gareth Williams a explicat că obiectul a putut fi detectat doar în momentul în care se afla foarte aproape de Pământ, din cauză că este foarte mic. El a apreciat că deşi faptul că obiectul aproape s-a "şters" de Terra a fost o surpriză, acest lucru nu este întru totul neobişnuit.

"Anul trecut am observat aproximativ 30 de obiecte care au trecut prin orbita lunii", a adăugat expertul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-25

TAGURI: asteroid, pamantComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Clipe dramatice pentru un muncitor prins sub un mal de pământ Un muncitor, în vârstă de 64 de ani, a fost prins sub un mal de pământ în timp ce efectua... 25 Oct 2016 | (0)