2017-01-17 23:24

ULTIMA ORA


Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra

 |  12:41
Un asteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă de Terra

- Unasteroid de mărimea unui automobil va trece, miercuri, la mică distanţă deTerra şi, potrivit specialiştilor, nu există riscul unei ciocniri cu planetanoastră, informează space.com.

Potrivitspecialiştilor americani, acesta este al doilea asteroid care va trece într-uninterval de cinci zile pe lângă planeta noastră.

Asteroidul,denumit 2011 CA7, va trece la o distanţă de 103.480 de kilometri de Terra - otreime din distanţa dintre Terra şi Lună -, potrivit datelor transmise deprogramul NASA de monitorizare a asteroizilor. 2011 CA7 are un diametru deaproape trei metri şi a fost descoperit de astronauţi la începutul acesteiluni.

Asteroidulse va afla la cea mai mică distanţă de Terra la ora 19.25 GMT, potrivitcalculelor specialiştilor de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, unrenumit centru NASA din California.

Pe 4februarie, asteroidul 2011 CQ1 s-a aflat pentru o scurtă perioadă de timp la odistanţă de doar 5.471 de kilometri de Terra. Acest asteroid avea un diametrude 1,3 metri, fiind de două ori mai mic decât asteroidul 2011 CA7.

Pentrucomparaţie, distanţa dintre Terra şi Lună este de 384.402 kilometri.

La fel caasteroidul de vineri, 2011 CA7 nu prezintă niciun risc pentru Terra. Chiar dacăva intra în atmosfera terestră, asteroidul nu va supravieţui"călătoriei" către scoarţa terestră. Fiind prea mic, el se va spargeîn mii de bucăţi care se vor dezintegra în atmosferă.

Potrivitoamenilor de ştiinţă, asteroizi precum 2011 CA7 şi 2011 CQ1 trec destul de desîn apropiere de Terra, însă dimensiunile lor reduse îi fac dificil de detectat.

NASA,agenţiile spaţiale ale celorlalte ţări, dar şi mulţi astronomi amatori urmăresccu regularitate orbitele asteroizilor şi ale cometelor, cu ajutorul unuiprogram special de monitorizare a spaţiului din imediata apropiere a Terrei, cuscopul de a identifica acele corpuri cereşti care ar putea prezenta riscul uneicoliziuni cu Terra.

Asteroiziiconsideraţi "periculoşi" sunt aceia care au diametre ce depăşesc 150de metri şi ale căror orbite îi aduce la distanţe foarte mici de Terra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image