2018-07-18 19:43


UPDATE. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit. Pilotul a murit

 |  12:26
UPDATE. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit. Pilotul a murit

UPDATE. 13.54. Pilotul avionului prăbuşit la Băneşti a fost găsit carbonizat

Un avion de mici dimensiuni care participa la un miting aviatic s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de aerodromul din localitatea prahoveană Băneşti, pilotul pierzându-şi viaţa în urma impactului cu solul.

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Mădălin Ipatie, a declarat, pentru AGERPRES, că la faţa locului s-a deplasat un echipaj al SAJ, medicii constatând faptul că pilotul era carbonizat.  Persoana care a decedat, duminică, în urma prăbuşirii unui avion de mic dimensiuni în apropierea aerodromului din localitatea prahoveană Băneşti era un pilot experimentat în vârstă de 57 de ani.

Surse din cadrul anchetei au declarat că bărbatul, Lazăr Petre, era comandor în rezervă, iar în momentul în care s-a produs evenimentul acesta efectua un antrenament, în condiţiile în care la Băneşti se desfăşoară un miting aviatic.

Avionul s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea aerodromului, iar în urma impactului cu solul aparatul de zbor a luat foc.  Medicii de pe ambulanţă care au ajuns la faţa locului au constatat că pilotul era decedat, trupul acestuia fiind carbonizat. În acest caz a fost deschisă o anchetă care se va desfăşura sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Pe aerodromul Băneşti se desfăşoară, în acest week-end, prima ediţie a mitingului aviatic Băneşti Fly-In, dedicat piloţilor şi pasionaţilor de aviaţie din România.

Un avion de mici dimensiuni cu o persoană la bord s-a prăbuşit, duminică, în localitatea prahoveană Băneşti, pilotul pierzându-şi viaţa în urma impactului aparatului de zbor cu solul. Prăbuşirea avionului a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 11.10.

Potrivit directorului Ambulanţei Prahova, medicul Daniel Nicolae, avionul a căzut pe un câmp, în apropierea unei pensiuni, într-o zonă în care nu se afla nicio persoană, iar după impactul cu solul aparatul de zbor a luat foc, pilotul pierzându-şi viaţa.Medicul Daniel Nicolae a precizat că, la ora transmiterii acestei ştiri, aparatul de zbor este încă în flăcări.La faţa locului se află mai multe ambulanţe şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.Avionul de mici dimensiuni participa la prima ediţie a show-ului aviatic Băneşti Fly-In, eveniment care a început sâmbătă pe aerodromul din localitate şi la care participă zeci de aeronave, respectiv avioane, planoare, motodeltaplane, scrie mediafax.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-12-23

TAGURI: avion, prabusit, Prahova, pilot mort

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova