2018-12-19 10:31


Un bărbat reclamă că soţia i-a fost lăsată singură în timp ce avorta la Giuleşti. Spitalul neagă

 |  17:54
Un bărbat reclamă că soţia i-a fost lăsată singură în timp ce avorta la Giuleşti. Spitalul neagă
Unbărbat a reclamat la ASSMB că soţia i-a fost lăsată singură în timp ce avorta,întrucât medicul de la maternitatea Giuleşti este musulman şi nu face astfel deintervenţii, dar conducerea unităţii susţine că femeia a fost asistată, iaranalizele i-au fost făcute gratuit, deşi trebuiau plătite.

Bărbatul,Iulian Ghimpeţeanu, a făcut plângere la Administraţia Spitalelor şi ServiciilorMedicale din Bucureşti (ASSMB), în legătură cu acest caz, petrecut în urmă cudouă săptămâni.

Soţulfemeii spune că el a fost cel care a asistat la avort. Femeia, însărcinată înşase luni, fusese programată pentru întrerupere de sarcină, după ce aflase căfătul se va naşte cu sindromul Down.

Dupăce Iulian Ghimpeţeanu a depus plângerea la ASSMB, spitalul a demarat o anchetă,investigaţiile fiind încheiate luni.

"ConsiliulMedical al Spitalului s-a întrunit, luni şi a analizat documentaţia medicală şideclaraţiile celor implicaţi. Nu s-au reţinut aspecte de malpraxis sau culpămedicală. De menţionat că pacienta s-a externat clinic sănătoasă", aprecizat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Panait Sârbu", mediculCiprian Cristescu.

Ela precizat că toate manevrele medicale impuse de efectuarea amniocentezei,investigaţia care evidenţiază o posibilă malformaţie a fătului, au fostefectuate gratuit în cazul acestei paciente, deşi doar o parte erau decontatede Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), respectiv puncţia sub ghidajecografic şi recoltarea de lichid amniotic.

Înceea ce priveşte analiza lichidului amniotic, aceasta este plătită de cătrepacient, de regulă.

"Analizagenetică a lichidului amniotic a fost efectuată gratuit în cadrul unui programaleator în sistem privat, deci pacienta nu a plătit nimic. Mai mult, ea a cerutsă nu se dea relaţii despre cazul ei", a susţinut medicul CiprianCristescu.

Acestaa adăugat că lângă pacientă s-a aflat o asistentă medicală, iar medicul acuzatde soţ nu are nicio vină.

"El(medicul - n.r.) a făcut ceea ce trebuia să facă. Soţul poate să spună ce vrea.Şi noi spunem ceea ce s-a întâmplat. Nu ştiu de ce soţul a făcut respectiveleafirmaţii. Oricum, ele nu sunt reale. Nu este nimic senzaţional în acestcaz", a mai spus purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...