2018-12-17 02:27


Un călugăr tibetan a decedat după ce şi-a dat foc

 |  16:40
Un călugăr tibetan a decedat după ce şi-a dat foc

            Un călugăr budist din Tibet a decedat după ce s-a autoincendiat cerând reîntoarcerea lui Dalai Lama, liderul spiritual al regiunii, aflat în exil, informează Reuters, care citează un grup ce militează pentru autonomia Tibetului.

Protestul soldat cu moartea călugărului budist ar putea reaprinde scânteia revoltei între etnicii tibetani din provincia Sichuan, scena unor proteste violente în luna martie a acestui an. Organizaţia „Eliberaţi Tibetul”, cu sediul la Londra, a precizat că persoana decedată este călugărul Tsewang Norbu, în vârstă de 29 de ani, de la mănăstirea Tawu, aflată la 150 de kilometri de locul unde acesta şi-a dat foc.

„Tsewang Norbu a băut benzină, s-a stropit cu combustibil si apoi şi-a dat foc”, scrie organizaţia într-un comunicat trimis pe email, citând mai mulţi martori aflaţi la faţa locului. „Noi, tibetanii, vrem libertate”, „Trăiască Dalai Lama” şi „Lăsaţi-l pe Dalai Lama să se întoarcă în Tibet”, a mai spus călugărul înainte de a se incendia, precizează sursa citată de Reuters. Agenţia de presă chineză Xinhua a confirmat la rândul său moartea călugărului tibetan, însă a precizat că motivele pentru care acesta a recurs la acest gest sunt „neclare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...