2017-01-17 19:44

ULTIMA ORA


Un călugăr tibetan a murit după ce s-a autoincendiat şi a fost bătut de poliţie

 |  13:48
Un călugăr tibetan a murit după ce s-a autoincendiat şi a fost bătut de poliţie
Un călugăr tibetan a murit miercuri, înprovincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, după ce s-a autoincendiat şi a fostbătut de poliţişti, declanşând noi mişcări de protest, a anunţat asociaţiaCampaign for Tibet, cu sediul la New York.

Poliţiştii au încercat, iniţial,să stingă focul, dar, ulterior, au început să îl lovească pe călugăr, în vârstăde 21 de ani , au declarat tibetani în exil, aflaţi în contact cu locuitoridin regiune.

Corpulneînsufleţit al călugărului, pe nume Phuntsong, a fost dus la mănăstirea dinKirti, în apropiere, după care sute de călugări şi de civili s-au adunat pentrua manifesta, a anunţat asociaţia, într-un comunicat.

Poliţiaa intervenit, dispersând manifestanţii şi procedând la un număr neprecizat dearestări, mai anunţă asociaţia.

"Mi s-aspus că numeroşi călugări de la mănăstirea Kirti mai degrabă ar muri decât săpermită autorităţilor chineze să ridice corpul" neînsufleţit, a spusasociaţiei un călugăr de la această mănăstire, aflat în exil în India.

"Mănăstireaeste, în prezent, încercuită de armata chineză şi mi s-a spus că anumite liniitelefonice au fos întrerupte", a adăugat el.

Este pentru a doua oară când uncălugăr se autoincendiază la Kirti, după revoltele contra Beijingului din 2008,la Lhassa, cele mai sângeroase înregistrate în Tibet, în ultimii 20 de ani.

Poliţiachineză a tras, la începutul lui 2009, asupra unui călugăr care seautoincendiase, în contextul creşterii tensiunilor, odată cu apropiereamarcării a 50 de ani de la plecarea în exil a lui Dalai Lama.

China, care afirmă că a"eliberat în mod paşnic" Tibetul, în 1951, controlează din scurtaceastă Regiune Autonomă şi regiunile limitrofe, cu populaţie tibetană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image