2017-01-19 13:06

ULTIMA ORA


Un copil din Craiova a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1

 |  16:18
Un copil din Craiova a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1

Uncopil din Craiova a fost diagnosticat cu gripă A/H1N1, cazul fiind descoperitdupă ce părinţii minorului au ajuns la medicul de familie pentru un consult.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, mediculŞtefan Popescu, un copil, "prins în grupa de vârstă de 0-5 ani", afost confirmat cu virusul A/H1N1, în urma analizelor de laborator făcute laInstitutul "Cantacuzino" din Bucureşti.

"Cazula fost semnalat de un medic de familie şi a fost confirmat la Bucureşti. S-afăcut anchetă epidemiologică, iar din familia minorului nu mai este nimenibolnav. Nu ştim nici noi de unde a luat virusul. Evoluţia pacientului estebună, el fiind izolat şi tratat acasă", a declarat medicul Ştefan Popescu.

Conformsursei citate, o a doua persoană era suspectată că a contractat virusul A/H1N1,însă probele de laborator au infirmat cazul.

Deasemenea, cele 36.000 de doze de vaccin antigripal, furnizate în luna octombriede Ministerul Sănătăţii, au fost epuizate, conducerea DSP Dolj solicitândfurnizarea de noi doze.

"DSPDolj a achiziţionat încă 5.000 de doze de vaccin gripal, care se distribuie lacabinetele medicilor de familie pentru continuarea vaccinării antigripale apopulaţiei din grupele de risc", a mai spus medicul Ştefan Popescu.

Înultima săptămână, în judeţul Dolj au fost înregistrate 1.151 de virozerespiratorii şi 501 cazuri de pneumopatii.

Dela începutul anului, trei persoane diagnosticate cu gripă nouă au murit, douădintre cazuri fiind înregistrate la Iaşi, iar unul la Ploieşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image