2017-01-16 13:03

ULTIMA ORA


Un deputat PDL vrea castrarea chimică a pedofililor şi monitorizarea lor cu brăţări

 |  12:49
Un deputat PDL vrea castrarea chimică a pedofililor şi monitorizarea lor cu brăţări

DeputatulPDL Alin Popoviciu propune adoptarea unei legi prin care cei care abuzeazăsexual minorii să poată fi condamnaţi la închisoare pe viaţă, ori, dacă sunteliberaţi, să fie monitorizaţi prin brăţări electronice, iar pentru cazurilesevere propune castrarea chimică.

"Înprimul rând, cer ca un om dovedit a fi pedofil să poată fi condamnat laînchisoare pe viaţă şi ca pragul minim să fie ridicat la cel puţin 15-20 de anide închisoare. Apoi, în cazul eliberării, respectivul să poarte o brăţară prinintermediul căreia să se ştie unde se află şi ce face. Genul acesta demonitorizare există şi în Germania. Dacă recidivează, trebuie castrat chimic.Acest lucru nu înseamnă nimic altceva decât că i se vor administra niştemedicamente prin care i se stopează pornirile sexuale. Nu va păţi nimic, atâtdoar că viaţa lui sexuală îi va fi redusă la tăcere", a explicat, pentru"Gândul", Alin Popoviciu, precizând că proiectul său se bazează pesusţinerea mai multor colegi de partid.

"M-aminspirat din legislaţia poloneză, care e foarte severă în această privinţă. Şiîn România, la fel ca în Polonia, există foarte multe cazuri de pedofilie, iarCodul Penal prevede pedepse de la doi la zece ani. Cred că iniţiativa mea va fiadoptată şi de Camera Deputaţilor şi de Senat. Sunt mulţi colegi care vor săsemneze şi ei proiectul. Tocmai am avut o discuţie şi cu Silviu Prigoană, caremi-a spus că vrea să fie co-semnatar", a mai declarat Popoviciu.

Proiectulprivind combaterea pedofiliei va fi depus săptămâna viitoare la CameraDeputaţilor. Pentru a intra în vigoare va trebui să întrunească majoritateavoturilor senatorilor, cei care vor avea ultimul cuvânt de spus în privinţarespectivei idei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-28



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image