2018-12-15 06:40


Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în Afganistan

 |  13:18
Un elicopter al NATO s-a prăbuşit în Afganistan

Un elicopter al Forţei NATO în Afganistan (ISAF) s-a prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă, în provincia centrală Wardak, a anunţat un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale.

Treizeci şi unu de membri ai forţelor speciale americane au murit în urma prăbuşirii elicopterului, care a fost doborât de talibani, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au anunţat autorităţile afgane, citate de AFP.

Acestea sunt cele mai importante pierderi într-un singur eveniment pentru coaliţia din Afganistan de la începutul intervenţiei străine şi debutul conflictului în 2001.

"Preşedintele republicii islamice Afganistan, Hamid Karzai, adresează condoleanţe după prăbuşirea unui elicopter al NATO şi moartea a 31 de membri ai forţelor speciale americane", precizează un comunicat al preşedinţiei afgane.

Şapte militari afgani - membri ai forţelor specuale afgane, potrivit Ministerului afgan al Apărării - au murit de asemenea în urma prăbuşirii, potrivit comunicatului preşedinţiei.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor provinciale din Afganistan a declarat că elicopterul american a fost doborât de insurgenţii talibani.

NATO a confirmat în cursul dimineţii că unul dintre elicopterele sale s-a prăbuşit, fără a oferi un bilanţ, naţionalitatea ocupanţilor sau localizarea exactă a prăbuşirii.

Insurgenţii talibani, contactaţi telefonic de AFP, au afirmat că au doborât elicopterul, dar ei revendică adesea acţiuni pentru care nu sunt responsabili.

Potrivit purtătorului de cuvânt al autorităţilor din Wardak (centrul Afganistanului), elicopterul s-a prăbuşit în timpul unei operaţiuni nocturne comune cu forţele afgane.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...