2018-12-09 21:31


Un fiu a lui Gaddafi își negociază predarea

 |  11:31
Un fiu a lui Gaddafi își negociază predarea

Luis Moreno-Ocampo, procuror la Curtea Penală Internaţională(CPI), a declarat că Seif al-Islam, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, încearcă să-şi dovedească nevinovăţia în faţa acuzaţiilor de comitere a unor crime împotriva umanităţii și își negociază predarea.

Negocierile sunt purtate prin "persoane care au legătură cu el şi se află în contact cu persoane care au legătură" cu CPI. Potrivit lui Moreno-Ocampo persoana care intermediază negocierile "spune că Seif al-Islam este nevinovat, îşi va dovedi nevinovăţia şi este interesat de consecinţele" predării.

Pentru că Seif al-Islam a jucat un rol principal în atacurile îndreptate împotriva civililor lansate de forţele de securitate ale fostului regim, începând din februarie, CPI a subliniat că nu negociază cu fiul fostului lider libian și că obiectivul dialogului este aplicarea mandatului de arestare emis în iunie.  

Conform ultimelor informații Seif al-Islam s-ar fi aflat într-un convoi care se îndrepta către Niger.

Fiindcă preşedintele Robert Mugabe a fost unul dintre principalii aliaţi ai lui Gaddafi, grupuri de mercenari ar putea să-l transporte pe Seif al-Islam în Zimbabwe sau într-o ţară care nu a semnat Statutul de la Roma al CPI, informează BBC.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-21

TAGURI: Seif al-Islam, Gaddafi, predare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...