2017-01-18 12:24

ULTIMA ORA


Un fost agent KGB dă în judecată MI5 pentru intruziune în viaţa privată

 |  16:24
Un fost agent KGB dă în judecată MI5 pentru intruziune în viaţa privată

Unfost agent KGB acţionează în judecată Serviciul britanic de informaţii interne(MI5) pentru intruziune în viaţa privată, afirmând că rudele sale au fostvizate de o campanie de hărţuire şi supraveghere ilegală, informează ziarul TheIndependent, în ediţia electronică.

Judecătoriibritanici analizează acuzaţiile formulate de Boris Karpicikov privindpătrunderea unor agenţi în locuinţa sa şi interceptarea ilegală a convorbirilortelefonice.

BorisKarpicikov, în vârstă de 51 de ani, a lucrat ca agent pentru KGB şi FSB, înLetonia, având gradul de maior. În 1995, a început să ofere informaţiiautorităţilor letone şi aliaţilor occidentali. După ce Rusia a descoperit căera agent dublu, Karpicikov a fugit în Marea Britanie în 1998.

Iniţiala colaborat cu MI5, dar, treptat, relaţia cu serviciile secrete britanice s-aînrăutăţit. Refuzul său de a coopera în continuare cu MI5 a condus laameninţări şi încercări de şantaj în legătură cu statutul său în MareaBritanie.

"Doreausă ştie dacă mai aveam informatori în Letonia şi Rusia care ar fi putut fireactivaţi", susţine Karpicikov.

Fostulagent KGB acuză MI5 că a încercat să blocheze cererea sa de primire a aziluluiîn Marea Britanie. În plus, afirmă că acţiunile MI5 au încălcat viaţa privată arudelor sale din Marea Britanie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image