2017-01-24 09:06


Un fost arbitru recunoaşte că a primit mită

 |  15:57
Un fost arbitru recunoaşte că a primit mită

Un fost arbitru chinez de renume a recunoscut marţi, în faţa unui tribunal din Dandong(provincia chineză Liaoning), că a primit mită, informează agenţia Xinhua.

Huang Junjie a recunoscut că a acceptat peste 256.000 dolari pentru a aranja rezultatele unor meciuri în care au fost implicate şase echipe chineze, între 2005 şi 2009, precum şi două meciuri amicale internaţionale.

Huang a activat ca arbitru peste 20 de ani, fiind purtător al ecusonului FIFA din 1998, şi a figurat pe lista celor mai buni trei cavaleri ai fluierului din ţara sa în 2009.

Unul dintre meciurile internaţionale pe care le-a arbitrat Huang a fost cel disputat în 2007 de Manchester United în compania clubului chinez Shenzhen FC, celălalt având loc în 2009 între Shanghai Shenhua şi australienii de Sydney FC, potrivit Agerpres.

Arbitrul acuzat a precizat că a acceptat mită de 20 de ori de la cele şase cluburi chineze, primind totodată bani şi pentru a truca rezultatele celor două jocuri internaţionale. De asemenea, Huang a recunoscut că a primit bani şi de la unul dintre colegii săi, Zhou Wixin, pe care l-a ajutat la pariuri. Zhou este acuzat, la rândul său de corupţie, dar şi de faptul că a mituit funcţionari.

Un alt arbitru, Lu Jun, care a oficiat la Cupa Mondială din 2002 şi Jocurile Olimpice, va compărea în faţa tribunalului miercuri, alţi 20 de oficiali - între care şi fostul vicepreşedinte al Federaţiei chineze de fotbal Yang Yimin - şi arbitri urmând să fie audiaţi pe parcursul acestei săptămâni.

Acest proces intervine după scandalul care a zguduit fotbalul chinez, ai cărui foşti resposabili au fost acuzaţi de pariuri ilegale, cumpărare de meciuri ale echipei naţionale şi din campionat. Conform unor elemente ale anchetei, dezvăluite de presa locală, unii fotbalişti chinezi ar fi acceptat să plătească diverse sume pentru a putea evolua în echipa naţională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: arbitru, mita, chinaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image