2017-01-17 21:43

ULTIMA ORA


Un ministru japonez renunţă la salariu pentru eroarea unui subordonat

 |  10:47
Un ministru japonez renunţă la salariu pentru eroarea unui subordonat

Fiindcă la 13 noiembrie un subordonat al ministrului japonez al Mediului, Goshi Hosono, a aruncat pe un loc viran o cutie cu pământ radioactiv provenind din prefectura Fukushima, superiorul său a renunţat de bună voie la salariu pe durata mandatului în semn de dezaprobare.

Pentru a atrage atenţia autorităţilor nipone faţă de problema solului contaminat, cutia cu pământ a fost trimisă de un locuitor din zona centralei nucleare Fuskushima către Ministerul Mediului. După primirea coletului, şeful unuia din departamentele ministerului i-a ordonat unui subordonat al său să arunce pământul. Un adevărat scandal a izbucnit după ce presa a scris despre cele întâmplate. Autoritățile au îndepărtat pământul cu urme de substanţe radioactive, iar locul a fost supus decontaminării. 'Responsabilitatea mea personală este foarte mare în acest caz', a declarat vineri ministrul Goshi Hosono, care a început imediat să aplice sancţiuni. Acesta a renunţat, pe toată durata mandatului la Ministerul Mediului, la remuneraţia lunară de peste 1,5 milioane de yeni (aproximativ 19.600 de dolari) pe lună, iar primilor doi adjuncţi ai săi le-a tăiat salariul cu 20% pentru două luni.

Totuși, ministrul nu a rămas însă fără nicio sursă de venit, deoarece şi-a păstrat alte venituri, care îi asigură lunar circa 933 de yeni (peste 12.000 de dolari). Reduceri ale salariilor premierului şi ale tuturor membrilor cabinetului, precum ale primilor adjuncţi ai miniştrilor cu 30%, 20% şi respectiv 10 procente, începând cu 1 noiembrie şi până la sfârşitul lunii martie 2014, au fost decise anterior de Executiv. Banii economisiţi în acest fel urmează să fie direcţionaţi către fondul de restabilire a zonei afectate de catastrofa nucleară de la Fukushima, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-17

TAGURI: Goshi_Hosono, Japonia, salariuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image