2018-12-13 19:55


Un nou asalt al armatei ucide 38 de sirieni în Deir al-Zour

 |  17:47
Un nou asalt al armatei ucide 38 de sirieni în Deir al-Zour

Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce armata siriană a luat cu asalt oraşul Deir al-Zour, cel mai mare din estul ţării şi scena unor proteste frecvente, au anunţat activişti citaţi de BBC.

Mai multe tancuri şi vehicule blindate au pătruns la sfârşitul săptămânii în oraşele care au fost marcate de proteste împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Şeful statului a justificat intervenţia în forţă a militarilor, afirmând că aceştia trebuie să se confrunte cu „nelegiuiţii care blochează drumuri, asediază oraşe şi terorizează locuitorii din ele”.

Comentariile preşedintelui sirian au fost făcute la puţin timp după o convorbire telefonică cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Acesta şi-a exprimat „profunda îngrijorare a întregii comunităţi internaţionale privind escaladarea violenţelor din Siria”, potrivit purtătorului de cuvânt al Naţiunilor Unite, care a mai specificat că acesta a fost primul contact al ONU cu liderul sirian din ultimele luni. Cel puţin 1.600 de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul revoltei împotriva regimului condus de Assad, în timp ce accesul reporterilor străini în ţară a fost restricţionat de autorităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...