2017-01-20 08:12

ULTIMA ORA


Un nou incident la granița transnistreană

 |  07:58
Un nou incident la granița transnistreană

Un militar din forţele de menţinere a păcii din zona de securitate de pe Nistru a agresat luni un locuitor din Molovata Nouă, Republica Moldova. În urma incidentului, aproximativ 100 de localnici s-au adunat la primăria din sat cerând lichidarea postului forţelor de menţinere a păcii din localitate.

Incidentul, produs în cursul serii, la ora 18.30, a fost confirmat de către primarul din Molovata Nouă și este supus unei investigații a autorităților locale. Autoritățile de la Chişinău au relansat discuţiile privind necesitatea transformării misiunii de pacificatori într-una civilă sub mandat internaţional, după ce, la 1 ianuarie, un militar rus din contingentul forţelor de pacificare a împuşcat mortal un tânăr, care nu ar fi respectat cerinţele pacificatorilor.

Misiunea de pacificare, desfăşurată de-a lungul graniței cu Transnistria, compusă din peste 1.200 de militari din partea Rusiei, Moldovei şi regiunii transnistrene şi câţiva observatori militari ucraineni, a fost formată după conflictul armat din 1992, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-09

TAGURI: Transnistria, Republica_Moldova, incidentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image