2016-12-09 07:54

ULTIMA ORA


Un nou incident la granița transnistreană

 |  07:58
Un nou incident la granița transnistreană

Un militar din forţele de menţinere a păcii din zona de securitate de pe Nistru a agresat luni un locuitor din Molovata Nouă, Republica Moldova. În urma incidentului, aproximativ 100 de localnici s-au adunat la primăria din sat cerând lichidarea postului forţelor de menţinere a păcii din localitate.

Incidentul, produs în cursul serii, la ora 18.30, a fost confirmat de către primarul din Molovata Nouă și este supus unei investigații a autorităților locale. Autoritățile de la Chişinău au relansat discuţiile privind necesitatea transformării misiunii de pacificatori într-una civilă sub mandat internaţional, după ce, la 1 ianuarie, un militar rus din contingentul forţelor de pacificare a împuşcat mortal un tânăr, care nu ar fi respectat cerinţele pacificatorilor.

Misiunea de pacificare, desfăşurată de-a lungul graniței cu Transnistria, compusă din peste 1.200 de militari din partea Rusiei, Moldovei şi regiunii transnistrene şi câţiva observatori militari ucraineni, a fost formată după conflictul armat din 1992, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-09

TAGURI: Transnistria, Republica_Moldova, incidentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Polițiștii, chemați să intervină la 4.600 de incidente în ultimele două zile Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), polițiștii au... 02 Dec 2016 | (0)
Incident la o centrală din China. Cel puţin 40 de persoane au murit O platformă aflată în construcţie la turnul de răcire al unei centrale din estul Chinei s-a... 24 Noi 2016 | (1)