2018-12-18 17:43


Un nou tratament pentru leucemie a fost descoperit

 |  07:57
Un nou tratament pentru leucemie a fost descoperit

Într-un studiu publicat miercuri, medici de la Medical Center din Universitatea Pennsylvania, au identificat un nou tratament împotriva leucemiei. Tratamentul a fost aplicat pe trei pacienți, vindecând complet două dintre cazuri şi reducând cu 70% progresul bolii la cel de-al treilea.

Medicii au tratat prin noua metodă doar trei pacientii cu leucemie, dar rezultatele senzaţionale ar putea fi unele dintre cele mai importante progrese în domeniul cancerului din ultimele decenii. La  fiecare dintre pacienţi, mai mult de cinci kilograme de țesut canceros, a dispărut în câteva săptămâni, iar un an mai târziu aceștia erau de nerecunoscut. Rezultatele testului preliminar "a depasit până și asteptarile noastre cele mai îndrăznețe " a declarat imunologul Dr. Carl June, membru al echipei de cercetare Abramson Cancer Center pentru MSNBC.

Oamenii de știință ai Universitatății Pennsylvania, au vizat leucemia limfocitară cronică, cea mai frecventă boală de sânge. Ea loveşte aproximativ 15.000 de persoane numai în Statele Unite, cea mai mare parte adulți şi ucide în fiecare an peste 4300. Chimioterapia și radiațiile pot ţine această formă de leucemie la distanţă de ani de zile, dar până acum singurul remediu a fost transplantul de măduvă osoasă. Un transplant de măduvă osoasă necesită o anunită potrivire și funcţionează doar o perioadă, având de multe ori efecte secundare grave, care pun viața pacientului în pericol. În experiment, cercetătorii au eliminat anumite tipuri de celule albe din sângele pacinților, celule pe care organismul le foloseste pentru a lupta împotriva bolilor. Folosind o versiune modificată și inofensivă a virusului HIV, virus care provoacă SIDA, au introdus o serie de gene în aceste celulele albe. Aceste gene au fost concepute pentru localizarea și anihilarea celulelor canceroase. Dupa ce au crescut un număr mare de celule albe, modificate genetic, medicii le-au injectat înapoi în pacienţi. În experimente anterioare, destinate mai multor tipuri de cancer, celulele albe reinjectat au anihilat un număr mic de celule canceroase și apoi au murit. Dar cercetatorii de la Medical Center din Universitatea Pennsylvania au introdus o genă care determină multipicarea celulelor albe din sange, în interiorul corpului, de o mie de ori mai mult.  Rezultatul este faptul că celulele albe  au devenit un fel "criminali în serie" localizând şi anihilând celulele canceroase din sânge, din măduva osoasa şi ţesutul limfatic. Acest tratament a fost probat doar pe trei pacienți fiindcă Institutul Național al Cancerului cât și alte companii farmaceutice au refuzat să plătească pentru cercetare. Cercetătorii au reușit  cu greu să obțină anumite fonduri din surse alternative, dar banii au ajuns doar pentru testarea a trei pacienți.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...