2017-01-23 16:45


Un oficial argentinian s-a sinucis la summitul Mercosur

 |  07:11
Un oficial argentinian s-a sinucis la summitul Mercosur

Ambasada Argentinei din capitala Uruguayului a anunțat că Ivan Heyn, responsabil cu rang înalt din cadrul Ministerului argentinian al Economiei, s-a sinucis marţi într-un hotel din Montevideo, în momentul în care avea loc summitul şefilor de stat ai Mercosur (Piaţa comună a sudului).

'Ambasada Argentinei în (...) Uruguay este întristată să anunţe decesul lui Ivan Heyn, subsecretar pentru comerţ exterior şi relaţii internaţionale în Ministerul Economiei şi Finanţelor Publice', a anunțat într-un comunicat ambasadorul argentinian Dante Dovena. Heyn s-ar fi spânzurat în camera sa dintr-un hotel situat în centrul capitalei Montevideo, potrivit unei surse din cadrul preşedinţiei uruguayene.

La aflarea veştii, preşedinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost consultată de medici la sediul Parlamentului Mercosur, unde marţi avea loc reuniunea şefilor de stat din ţările pieţei comune sud-americane, după ce a fost victima unei crize de nervi.

Ivan Heyn, în vârstă de 33 de ani, economist şi lider al 'La Campora', fusese numit la 10 decembrie în funcţia de subsecretar pentru comerţ exterior şi relaţii internaţionale în Ministerul Economiei şi Finanţelor Publice. Federaţia universitară 'La Campora', grupare a tinerilor peronişti, a fost creată de Maximo Kirchner, fiul preşedintei. 

Heyn era cunoscut pentru susținerea politicilor promovate de Cristina Kirchner în numeroasele intervenţii în mass-media de stat, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-23

TAGURI: Mercosur, Argentina, Uruguay, Ivan_HeynComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image