2019-01-24 04:39


Un poliţist din Hunedoara a fost arestat pentru trafic de migranţi

 |  14:29
Un poliţist din Hunedoara a fost arestat pentru trafic de migranţi

Unuldintre cei patru bărbaţi arestaţi sâmbătă de Tribunalul Hunedoara pentru traficde migranţi este un poliţist care a cerut 5.000 de euro ca să intervină în zonade frontieră pentru ca patru cetăţeni dominicani să fie trecuţi fără problemeîn Ungaria.

Potrivitşefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) AlbaIulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, printre cei patru bărbaţi arestaţipentru trafic de migranţi se numără şi poliţistul Remus Mihuţiu de la Poliţiamunicipiului Hunedoara, fost agent de poliţie la Punctul de Frontieră Săcueni.

"Acestaa pretins suma de 5.000 de euro pentru a interveni în zona de frontieră şi afăcut demersuri în vederea organizării deplasării migranţilor pestegraniţă", a declarat, duminică, Berbeceanu.

Agentulde poliţie arestat în cursul zilei de sâmbătă a fost suspendat din funcţie, iarPoliţia Judeţeană Hunedoara a început o anchetă disciplinară în acest caz.

"Agentulde poliţie s-a transferat de curând de la Punctul de Frontieră Săcueni. Înacest moment, el este suspendat din funcţie şi în paralel cu anchetadesfăşurată de DIICOT - Serviciul Teritorial Hunedoara şi BCCOA Alba Iulia areloc şi o anchetă internă, disciplinară, a IPJ Hunedoara", a declarat,duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, inspectorulBogdan Niţu.

Potrivitacestuia, agentul de poliţie Remus Mihuţiu riscă să fie dat afară din MAI.

Patrubărbaţi din Hunedoara şi Alba au fost arestaţi, sâmbătă, pentru trafic demigranţi şi alţi doi au primit interdicţia de a părăsi localitatea dedomiciliu, după ce au fost prinşi de poliţiştii BCCOA Alba Iulia când încercausă treacă ilegal în Ungaria un grup de dominicani ce voiau să ajungă în Italiaşi Spania.

ŞefuluiBrigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Alba Iulia,comisarul şef Traian Berbeceanu, declara că cele şase persoane fac partedintr-o reţea de trafic cu migranţi care opera pe teritoriul României.

"Cetăţeniidominicani au intrat în ţară cu vize legale, obţinute prin clubul de artemarţiale din care fac parte. Ei aveau vize de câte trei luni eliberate deambasadele române din SUA, din Washinton şi New York. În România au luatlegătura cu membrii reţelei care i-au transportat spre graniţele din vestulţării. Urmau să fie trecuţi ilegal graniţa în Ungaria, de călăuze, iar de acolosă ajungă în Italia şi Spania. Au fost prinşi în apropiere de Nădlac",declara, sâmbătă, la Deva, şeful BCCOA Alba Iulia.

Potrivitacestuia, patru cetăţeni dominicani, printre care şi o femeie, au fost predaţireprezentanţilor Oficiului Român de Emigrări pentru a fi trimişi înapoi înRepublica Dominicană.

"Dingruparea de traficanţi bănuim că fac parte mai multe persoane şi încercăm săstabilim implicarea lor în reţea. Până acum, au fost identificate zece persoanebănuite că fac parte din reţea şi şase dintre ele au fost reţinute şi au ajunsîn faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestarepreventivă. Patru dintre ei au primit mandat, iar ceilalţi doi au interdicţiade a părăsi localitatea de domiciliu", mai spunea comisarul şefBerbeceanu.

Conformsursei citate, dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile care li se aduc,membrii reţelei riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-01-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...