2017-01-18 03:47

ULTIMA ORA


Un român a participat la furtul a 1,5 milioane dolari în SUA

 |  11:56
Un român a participat la furtul a 1,5 milioane dolari în SUA

Un român a fost surprins de camerele de luat vederi ale unei bănci, din apropiere de Manhattan, în timp ce încerca să instaleze la un bancomat un dispozitiv de citit cipurile cardurilor. Sistemul montat de acesta a permis unei bande de spărgători să sustragă aproximativ 1,5 milioane dolari.

Laurenţiu Iulian Bulat, imigrant ilegal, a fost arestat după ce a fost surprins, de camerele unei filiale a băncii HSBC din Upper East Side, montând un sistem de copiere al cardurilor. Românul a fost ridicat după ce personalul băncii a anunţat serviciile de securitate, care şi-au trimis agenţii în zonă. Acesta deținea un echipament electronic folosit de spărgători la citirea cip-urilor cardurilor bancare şi efectuarea de extrageri frauduloase. Bulat a continuat să rămână pe teritoriul american ajutând o reţea criminală care acţiona în Manhattan, Westchester şi Long Island, deși viza de şedere în Statele Unite îi expirase. Banda de spărgători, pusă sub urmărire în luna mai a anului trecut, acționează modern cu mijloace sofisticate, fără a recurge la metodele 'tradiţionale', mitraliere şi pistoale, pentru a devaliza o bancă, a explicat un procuror din Manhattan.

Românul se află deocamdată în detenţie provizorie și riscă să rămână 60 de ani după gratii, fiind acuzat de complot şi fraudă bancară, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-25

TAGURI: român, Manhattan, furt, bancă, dolariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image