2017-01-16 22:08

ULTIMA ORA


Un satelit NASA va cădea pe Pământ

 |  08:13
Un satelit NASA va cădea pe Pământ

NASA a anuțat, miercuri, fără a indica exact locul şi ora evenimentului, că satelitul american UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) va intra vineri în atmosfera Pământului.

Satelitul şi-a încetat misiunea în 2005 şi, datorită lipsei de carburant, va cădea pe Terra în 23 septembrie. Acesta a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery pentru a studia straturile superioare ale atmosferei și are lungimea de 10 m şi greutatea de circa şase tone.

Responsabilii NASA au precizat sâmbătă că „deşi o mare parte din satelit se va sfărâma în numeroase bucăţi la intrarea în atmosferă, nu toate rămăşiţele vor arde”, fiind imposibil să prevadă exact locurile și orele când aceste resturi vor cădea. Totuși, după o anumită estimare, satelitul va cădea undeva între 57 grade latitudine nordică şi 57 grade latitudine sudică, ceea ce indică o suprafaţă mare. Agenția americană a explicat că „până în prezent nu a existat niciodată un accident provocat de un dispozitiv spaţial care reintră în atmosferă”, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-01

TAGURI: satelit, NASA, atmosferăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image