2017-01-19 19:15

ULTIMA ORA


Un tramvai a deraiat la Iaşi: Un mort şi mai mulţi răniţi

 |  15:48
Un tramvai a deraiat la Iaşi: Un mort şi mai mulţi răniţi

O persoană a murit, iar mai multe aufost rănite, luni după-amiază, după ce un tramvai a deraiat şi a lovit maimulte maşini, în municipiul Iaşi.

Accidentuls-a petrecut în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată dinmunicipiul Iaşi, după ce un tramvai a rămasfără frâne, apoi a deraiat şi a lovit mai multe maşini aflate în trafic.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Iaşi, Silvia Spiridon, persoanadecedată este prinsă într-o maşină sub tramvai, iar lângă vehicul se află altedouă autoturisme distruse în totalitate.

Spiridon aspus că la faţa locului este aşteptată o macara cu ajutorulcăreia să fie ridicat tramvaiul, astfel încât să poată fiscoasă victima.

VirginiaPralea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, a spus că la ora transmiteriiacestei ştiri se intervine pentru scoaterea de sub tramvai a persoaneidecedate, care se află într-o maşină.

Eaa mai spus că în urma accidentului treipersoane au fost rănite, fiind duse cu ambulanţele la Spitalul "SfântulSpiridon".

Şeful SMURDIaşi, Diana Cimpoeşu, a precizat că două dintre victime se află la SpitalulSpiridon, iar cea de-a treia la Spitalul de Neurochirurgie.

Potrivit luiCimpoeşu, toate cele trei victime sunt conştiente şi sunt în stare stabilă.

Şeful SMURDa spus că în starea cea mai gravă este o femeie în vârstă de 43 de ani.

Potrivitsursei citate, accidentul s-a petrecut după ce un tramvai al regiei locale detransport a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia detramvai, la semafor.

La rândulsău, viceprimarul din Iaşi Romeo Olteanu a spus sunt două ipoteze: fie nu afuncţionat sistemul de frânare al tramvaiului, fie vatmanul a încercat săforţeze trecerea la semafor. Astfel, tramvaiul a lovit dinspate două autoturisme, iar acestea la rândul lor au ricoşat în alte treimaşini. În cele din urmă, tramvaiul s-a oprit într-un autobuz plin cu călători.

Viceprimarulmunicipiului Iaşi Romeo Olteanu a spus tramvaiul reprezintă o donaţie făcută de statulelveţian la sfârşitul anului trecut, precizând că ultimarevizie tehnică a fost făcută în 9 martie.

El aprecizat că, în urma anchetei, se va stabili dacă accidentul s-a petrecut dinvina vatmanului sau ca urmare a unei probleme la sistemul de frânare.

Acest tip detramvaie a fost fabricat în 1973 şi modernizat după 1990, putând transporta 221de călători (54 locuri pe scaune şi 167 în picioare).

Începând cu2003, în urma programului "Donaţie de tramvaie", derulat de cătreGuvernul Confederaţiei Elveţiene prin Secretariatul de Stat pentru RelaţiiEconomice (SECO), în parteneriat cu municipalitatea ieşeană, parcul de tramvaieal RATP a fost suplimentat cu o serie de vagoane provenite de la unitatea detransport din Berna (Elveţia).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image