2017-01-19 04:19

ULTIMA ORA


Un vas italian de pescuit, sechestrat de Libia

 |  10:28
Un vas italian de pescuit, sechestrat de Libia

După o lungă perioadă de conflict în cursul căruia traulerele europene au continuat să pătrundă în apele teritoriale ale Libiei, autorităţile libiene au sechestrat un vas italian de pescuit, potrivit unui anunț făcut sâmbătă, la Roma, de Ministerul de Externe.

Diplomaţia de la Roma a făcut cunoscut că 'un trauler a fost sechestrat de autorităţile libiene', precizând că ambasada Italiei la Tripoli se va ocupa de 'găsirea unei rezolvări favorabile a incidentului'.

De asemenea, ministerul a avertizat că un al doilea vas a 'reţinut atenţia autorităţilor libiene', fără să precizeze dacă şi acesta a fost sechestrat. După alungarea de la putere a lui Muammar Gaddafi, un trauler italian a fost sechestrat la 16 noiembrie, într-un prim incident de acest gen, fiind eliberat patru zile mai târziu. Guvernatorul Siciliei, Raffaele Lombardo, a transmis printr-un comunicat ca 'echipajele şi navele să fie eliberate imediat'.

Vapoarele pescuiau în golful Sirte, la circa 40 de mile nautice (74 de kilometri) de Misrata, unul dintre acestea având patru italieni la bord, potrivit pazei de coastă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-31

TAGURI: vas, Libia, ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image