2019-03-26 02:22


Unda de pe Dunăre conţinând substanţe toxice din Ungaria a ajuns în Serbia

 |  16:47

Undade viitură de pe Dunăre, conţinând substanţe toxice provenind din Ungaria, aajuns luni la ora 6.00 (7.00, ora României) pe teritoriul Serbiei, însă se parecă nivelul poluării nu este foarte ridicat.

Analizeleefectuate arată o concentraţie scăzută de substanţe toxice, iar noi mostre vorfi prelevate în dreptul oraşului Novi Sad, a declarat Branislav Gavrici,reprezentantul Serviciului Hidrometeorologic din Serbia (RHMZ).

Gavricia explicat că faptul că Dunărea "este un fluviu mare" reprezintă unaspect favorabil Serbiei.

Cadavrulcelei de-a opta victime a deversării de noroi toxic din vestul Ungariei a fostgăsit în apropierea oraşului Devecser, grav afectat de dezastru, au anunţatautorităţile ungare. Cel de-al optulea cadavru a fost găsit la o săptămână dupăce rezervorul deţinut de compania MAL Zrt cu sediul la Ajka a cedat, deversândnoroi toxic în satele învecinate, unde 280 de case au fost distruse, iar 150 depersoane au fost rănite.

Temerileprivind o nouă deversare s-au intensificat, după depistarea unei fisuri de 54de centimetri în peretele nordic al rezervorului. Satul cel mai apropiat,Kolontar, a fost deja evacuat la sfârşitul săptămânii, iar locuitorii aşteaptăo decizie a Guvernului pentru a se întoarce în casele lor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...