2019-03-23 17:30


Unda de poluare din Ungaria a ajuns în Dunăre!

 |  10:49

Fluxul toxic provocat de noroiul roşu deversat în urmaunui accident industrial în Ungaria a atins joi dimineaţa Dunărea, ameninţândecosistemul marelui fluviu, cu un nivel de alcalinitate ce depăşeşte uşorvalorile normale, a anunţat un oficial din cadrul Administraţiei apelor.

Potrivit unui oficial din cadrul Administraţiei apelor,eşantioanele prelevate la confluenţa râului Raba cu Dunărea arată "unnivel de alcalinitate uşor superior valorii normale, între 8,96 la sută şi 9,07la sută", în timp ce valoarea normală este de 8 la sută.

Fluxul toxic provenit de la noroiul roşu deversat dintr-un rezervor al uneiuzine de alumină din oraşul Ajka (situat la 160 de kilometri vest de Budapesta)a trecut din Raba în Dunăre la scurt timp după ora 06.30 GMT (09.30 oraRomâniei), la Gyor.

Catastrofa ecologică produsă luni în Ungaria ameninţă totecosistemul celui de-al doilea fluviu din Europa ca lungime, după Volga, înspecial flora şi fauna.

Acest accident fără precedent în Ungaria a provocat deja moartea a patrupersoane, între care o fetiţă în vârstă de 14 luni, peste 120 de răniţi şi treidispăruţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...