2017-01-17 19:16

ULTIMA ORA


UniCredit ar putea aproba o recapitalizare de 7,5 miliarde de euro

 |  10:28
UniCredit ar putea aproba o recapitalizare de 7,5 miliarde de euro

Pentru a întări capitalul companiei, boardul UniCredit SpA ar urma să aprobe luni vânzarea unui pachet de acţiuni în valoare de 7,5 miliarde de euro, potrivit unor surse din interiorul băncii.

Vânzarea de acţiuni, care ar urma să fie aprobată luni şi de comitetul director, a fost propusă de către comitetul strategic al băncii, condus de directorul general Federico Ghizzoni.

Reprezentanții băncii nu au oferit mai multe informații pe acest subiect, însă UniCredit va prezenta luni rezultatele pe trimestrul al treilea precum şi un plan strategic. Pentru a îndeplini standardele europene, în urma testelor de stres derulate de Autoritatea Bancară Europeană, UniCredit a anunţat că va avea nevoie de noi capitaluri în valoare de 7,38 miliarde de euro.

Fundaţiile nonprofit care deţin peste 11% din capitalul UniCredit ar putea să sprijine vânzarea de acţiuni. Fondazione Cariverona, care deţine 4,2% din acţiuni, este cea mai mare dintre acestea.

Deși activele libiene sunt îngheţate de comunitatea internaţională, operaţiunea ar putea fi complicată de faptul că Banca Centrală şi Fondul suveran de investiţii din Libia deţin 7,6% din acţiunile UniCredit. Prin două operaţiuni de majorare de capital, inclusiv o vânzare de acţiuni şi o vânzare de bonduri convertibile, UniCredit a strâns 7 miliarde de euro în ultimii trei ani. În 2010, UniCredit Ţiriac Bank, divizia din România, a înregistrat un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), în scădere cu aproximativ 48% faţă de 2009, pe fondul creşterii provizioanelor, iar veniturile operaţionale au avansat cu 8%, până la 1,363 miliarde lei.

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-01

TAGURI: UniCredit, recapitalizare, euro, acțiuniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image