2017-01-18 14:16

ULTIMA ORA


Unităţile de învăţământ din Mehedinţi au fost închise

 |  09:07
Unităţile de învăţământ din Mehedinţi au fost închise

Prefectul Ion Mîţu a declarat că unităţile de învăţământ din judeţul Mehedinţi au fost închise luni şi marţi, pe perioada cât este instituit în judeţ codul portocaliu de ninsori şi viscol.

Deşi se hotărâse suspendarea cursurilor doar la 15 şcoli în cursul zilei de duminică, măsura a fost extinsă ulterior la toate unităţile şcolare din judeţ. ''Peste 42.000 de copii, marea majoritate din mediul rural, nu vor veni la cursuri. Să sperăm că de miercuri ninsorile vor scădea în intensitate, iar ei îşi vor putea desfăşura fără probleme activitatea şcolară'', a declarat prefectul.

Prin prelungirea cu o oră a programelor didactice zilnice, orele de curs pierdute vor fi recuperate în zilele de sâmbătă, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Căderile masive de zăpadă au afectat şi reţeaua de drumuri comunale şi judeţene din zona muntoasă a Mehedinţiului. Operatorii de drumuri şi-au dublat numărul de utilaje de deszăpezire pe respectivele artere de circulaţie şi nu există blocaje în trafic, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu. ''Am solicitat firmelor dotate cu utilaje să acţioneze şi pe teritoriul comunelor ale căror primării nu dispun de utilaje necesare situaţiilor de urgenţă'', a precizat preşedintele CJ Mehedinţi, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-04

TAGURI: Mehedinţi, învăţământ, cod_portocaliuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image