2018-12-13 10:41


Universal Studios International dă în judecată TVR

 |  22:37
Universal Studios International dă în judecată TVR

Universal Studios International, parte a companiei NBC Universal, a dat în judecată Societatea Română de Televiziune (SRTv) şi cere daune de 11 milioane de dolari de la TVR, pentru că nu a plătit licenţele pentru o serie de filme şi seriale de televiziune.

Procesul a fost intentat marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, potrivit The Hollywood Reporter. Societatea Româna de Televiziune a încheiat un contract pe o perioadă de cinci ani şi nouă luni cu Universal Studios International pentru difuzarea în România şi Republica Moldova a unor filme, precum "8 Mile", "About a Boy", "Do the Right Thing", şi a unor seriale TV, printre care se numără "30 Rock" şi "Battlestar Galactica".

TVR este însă acuzată că nu a respectat contractul cu Universal Studios International şi că nu a plătit sumele aferente înţelegerii, după expirarea termenului de plată . Atunci când Universal s-a plâns de această situaţie, în prima parte a acestui an, TVR a plătit o sumă mică de bani, însă "nici măcar pe departe" suficientă, susţin reprezentanţii Universal Studios.

Fostul şef al TVR, Alexandru Sassu, a transmis, pe 27 mai 2010, o scrisoare deschisă Parlamentului României în care semnala problemele pe care le-ar putea avea TVR cu NBC Universal, care deţine Universal Studios. În scrisoarea deschisă, Alexandru Sassu preciza că Societatea Română de Televiziune este într-o situaţie "deosebit de gravă", cauzată de faptul că instituţia nu avea în acel moment un Consiliu de Administraţie.

NBC Universal este una dintre cele mai mari companii de media şi divertisment din lume, care concepe, produce şi lansează pe piaţă divertisment, ştiri şi informaţii pentru un public de nivel global. În plus, compania deţine şi operează mai multe canale de divertisment: Sci FI, 13th Street, Studio Universal, Universal Channel, brand-urile de canal internaţional (în afara SUA) Hallmark Channels, Movies 24, Diva TV şi participaţia în compania cu capital mixt KidsCo. Împreună, aceste canale ajung în peste 130 de milioane de locuinţe din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Australia, America Latină şi Asia. NBC Universal este deţinut în proporţie de 80% de General Electric şi de 20% de Vivendi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...