2019-03-20 23:41


UNTRR crede că proiectul referitor la anvelopele de iarnă este neclar şi poate constitui o problemă

 |  15:13
UNTRR crede că proiectul referitor la anvelopele de iarnă este neclar şi poate constitui o problemă

UniuneaNaţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) consideră căproiectul referitor la obligativitatea echipării autovehiculelor comerciale cuanvelope de iarnă ar putea reprezenta o problemă cu implicaţii majore înactivitatea transportatorilor, în lipsa unor formulări clare.

"UNTRRconsideră că definiţia privind anvelopele de iarnă cuprinsă în legislaţiaeuropeană poate fi utilizată în legislaţia privind utilizarea echipamentelor deiarnă din România, totodată atenţionând asupra formelor legale privindmodalităţile prin care organele de control vor putea constata dacă anvelopelerespectă sau nu legislaţia", se arată într-un comunicat al UNTRR.

UNTRRpropune ca definirea anvelopelor de iarnă să conţină obligativitatea omologăriiacestora în conformitate cu o directivă a Comisiei Europene din 1992 şi să aibăinscripţia M+S sau M.S sau M&S, conform Regulamentul CEE-ONU nr. 30.

Totodată,Uniunea consideră că obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă o perioadălungă de timp, respectiv 1 noiembrie-15 martie, trebuie corelată cu condiţiilemeteo.

Astfel,dacă la 1 martie, temperatura este de peste 7 grade Celsius şi drumul esteuscat, autorităţile nu ar trebui să aplice amenzi.

Potrivitunui document aflat în lucru la Ministerul Transportatorii, circulaţiavehiculelor de mare tonaj ar putea fi interzisă pe timpul iernii fără anvelopespeciale, începând cu 1 noiembrie.

Deasemenea, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită oîntâlnire cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru a discutaobligativitatea montării cauciucurilor de iarnă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-03-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...