2017-01-23 02:31


Unul dintre fiii lui Gaddafi a ajuns în Niger

 |  07:16
Unul dintre fiii lui Gaddafi a ajuns în Niger

Ministrul justiţiei din Niger şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Marou Amadou, a anunțat că Saadi Gaddafi, unul dintre fiii fostului lider libian, a sosit duminică în această țară.

„În această zi de 11 septembrie, o patrulă a forţelor armate nigeriene a interceptat un convoi în care se găsea unul dintre fiii lui Gaddafi”, a declarat Amadou. „În momentul în care mă adresez dumneavoastră, convoiul se îndreaptă spre Agadez (în nordul Nigerului). Nu este exclus ca mâine convoiul să ajungă la Niamey”, capitala ţării, a adăugat acesta.

Saadi Gaddafi, în vârstă de 38 de ani, este un sportiv cu alură de playboy care a renunţat în 2004 la cariera de fotbalist pentru a intra în rândurile armatei unde a condus o unitate de elită.

De asemenea, Algeria a anunţat, la 29 august, că a primit pe teritoriul său trei dintre copiii lui Muammar Gaddafi - fiica acestuia, Aisha, care a născut între timp o fetiţă, şi doi dintre băieţi, Mohamed şi Hannibal -, precum şi pe soţia fostului lider de la Tripoli, Safia.

Ministrul algerian de externe, Mourad Medelci, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că nu este convins că membrii familiei Gaddafi intraţi în Algeria din motive umanitare ar mai fi fost în viaţă în prezent dacă ţara sa nu i-ar fi acceptat. „Nu sunt convins că toate aceste persoane pe care noi le am primit ar mai fi fost în viaţă”, a declarat Medelci în cursul unei conferinţe cu omologul său din Mali, Soumeylou Boubeye Maiga. Acesta a completat că acționează „alături de Naţiunile Unite pentru punerea în aplicare a tuturor rezoluţiilor adoptate de Consiliul de Securitate”. Guvernul algerian a explicat că a informat Naţiunile Unite şi Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia imediat odată cu sosirea celor trei copiii şi a soţiei fostului lider libian. Oficialul a insistat asupra caracterului „strict umanitar” al acestei decizii de primire, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: Saadi Gaddafi, Niger, Algeria, Libia, ONUComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image