2017-01-18 04:00

ULTIMA ORA


UPDATE: 36 de victime în cutremurul din Nepal și nord-estul Indiei

 |  09:46
UPDATE: 36 de victime în cutremurul din Nepal și nord-estul Indiei

În urma cutremurului cu magnitudinea de 6,8 grade produs duminică în Sikkim, stat din nord-estul Indiei, cel puţin 36 persoane au murit inclusiv în Nepal şi Tibet. Cutremurul a provocat întreruperi a furnizării de energie electrică lăsând imobilele afectate în întuneric, case şi şcoli fiind distruse, circulaţia întreruptă, iar hotelurile și restaurantele fiind evacuate.

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 18:10 (15.40, ora României), cu epicentrul localizat în micul stat himalayan Sikkim, înconjurat de Nepal, Butan şi Tibet, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

„A fost un cutremur puternic. Am pus în stare de alertă forţele militare şi paramilitare”,  a declarat principalul responsabil politic din Skkim, Karma Gyatso. Zeci de persoane au fost rănite şi există „informaţii privind zeci de case prăbuşite şi numeroase drumuri între localităţi distruse de alunecările de teren'”, a completat acesta.

Nepal, Bhutan, Bangladesh, în oraşele indiene Guwahati, Calcutta şi în capitala federală, New Delhi cutremurul a fost puternic resimţit. În Nepal, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care cel puţin trei la Kathmandu, capitala ţării, situată la 270 de kilometri de epicentru, iar în Tibet s-au înregistrat şapte victime.

Echipe de salvare din statele indiene învecinate au fost trimise în Sikkim, iar premierul Manmohan Singh a convocat, la New Delhi, o reuniune de urgenţă a Autorităţii naţionale pentru gestionarea dezastrelor naturale, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28

TAGURI: India, Nepal, cutremur, victimeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image