2018-12-10 07:31


Update: Alertă anulată la Fukushima

 |  11:46
Update: Alertă anulată la Fukushima

Un seism cu magnitudine de 6,8 grade a zguduit vineri coasta de nord-est apropiată centralei nucleare de la Fukushima.  Agenţia de meteorologie a emis alertă de tsunami, însã centrala nuclearã nu a suferit nicio pagubã.

Cutremurul, care a fãcut sã se zguduie capitala Tokyo, la 250 de kilometri depãrtare, a fost urmat de o scurtã avertizare de tsunami venitã din partea Agenției japoneze de meteorologie. Însã, în contextul în care nicio modificare a nivelului mãrii nu a fost constatatã la țãrm, avertizarea a fost ridicatã 40 de minute mai târziu.

Avertizarea de tsunami, emisă pentru zona de coastă a prefecturilor Miyagi şi Fukushima, are fi în avut în vedere un val de 50 de centimetri.

De data aceasta, seismul a avut loc la orele locale 14:36 (5:36 GMT), nu departe de epicentrul cutremurului care a provocat accidentul de la centrala nucleară Fukushima, din 11 martie, informează Agerpres. Autorităţile nu au semnalat nici victime şi nici pagube materiale, însă au pus în gardă populaţia în legătură cu riscul unor replici.

Epicentrul este localizat în Oceanul Pacific, la o distanță de circa 80 de kilometri de coastă și la o adâncime de 20 de kilometri. Presa niponă informează că, după acest seism, nu s-au înregistrat anomalii la centrala nucleară Onagawa. La rândul ei, compania niponă de electricitate Tokyo Electric Power Co a anunţat că nu s-au înregistrat anomalii la posturile de monitorizare a radiaţiilor de la centrala nucleară Fukushima Daiichi, avariată încă din 11 martie. Reactoarele funcționeză în parametrii de normalitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...