2017-01-19 04:32

ULTIMA ORA


UPDATE. Au început funeraliile lui Kim Jong-Il

 |  09:02
UPDATE. Au început funeraliile lui Kim Jong-Il

Funeraliile liderului nord-coreean Kim Jong-Il au început miercuri cu o întârziere de patru ore. Noul lider al Coreii de Nord, Kim Jong-Un, s-a postat în dreapta catafalcului care a trecut prin piaţa centrală din Phenian, în cadrul unor funeralii de stat.

Televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat miercuri dimineaţă imagini cu cortegiul funerar în piaţa acoperită cu zăpadă, în cadrul unui reportaj realizat în memoria lui Kim Jong-Il.

O limuzină neagră cu un portret uriaş al defunctului lider nord-coreean, urmată de o alta, transportând o coroană gigantică şi catafalcul, pe care a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Kim Jong-Il, și-au făcut apariția în piaţă, la debutul ceremoniei. Militarii şi-au plecat capetele la intrarea cortegiului în piaţă, iar din mulţimea de oameni s-au auzit bocete şi ţipete.

Vicepreşedintele Comisiei de stat pentru apărare, Jang Song-thaek, l-a urmat pe fiul cel mic al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, care a salutat trupele în dispozitiv. Totodată, cortegiul este însoţit de un grup de militari, cu puşti automate în mâini, care păşeau în pasul conform acestei ceremonii. Fără să se oprească în faţa mulţimii îndoliate, cortegiul a înaintat pe străzile Phenianului, acoperite de zăpadă, până la mausoleul Kumsusan, după ce a făcut un rond al pieţei. La mausoleu, trupul îmbălsămat al defunctului lider nord-coreean va fi expus într-un sicriu de sticlă, alături de cel al tatălui său Kim Ir Sen. Un grup de experţi ruşi conduşi de Vladislav Kozelţev, de la Centrul de tehnologii biomedicinale din Moscova, care se ocupă şi de întreţinerea mausoleului lui Lenin, s-au ocupat de îmbălsămarea cadavrului.

De asemenea, maşina îndrăgită a lui Kim Jong-Il, legendarul vagon blindat, mai multe piese vestimentare şi biroul său de lucru, vor fi expuse alături de sicriul cu trupul îmbălsămat, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-12

TAGURI: Kim Jong-Un, funaralii, Kim Jong-IlComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image