2018-12-15 14:45


Update: Cutremurul din SUA a fost resimţit pe toată Coasta de Est

 |  07:06
Update: Cutremurul din SUA a fost resimţit pe toată Coasta de Est

Seismul de magnitudine 5,9, cu epicentrul în statul Virginia (nord-estul SUA), a zguduit marţi o mare parte din zona Washington D.C. şi a fost resimţit până la New York, în Rhode Island şi Martha's Vineyard, în statul Massachusetts, unde preşedintele Obama se află în vacanţă. Cutremurul nu a făcut nici răniţi şi nici pagube materiale importante. 

Seismul a fost resimţit la Casa Albă şi pe toată Coasta de Est, până la Chapel Hill şi în Carolina de Nord și a avut loc la o adâncime de 6 km, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite. Mai multe clădiri ale instituțiilor importante au fost evacuate, printre care și Pentagonul. Seismul a avut epicentrul la nord-vest de Richmond, capitala statutului Virginia, şi la sud de Washington.

Departamente întregi ale Pentagonului, Casei Albe şi Capitoliului au fost evacuate. Sute de oameni au ieşit în stradă, dar nu există informații despre eventuali răniţi. Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg,  a anuțat că nu au existat nici răniţi şi nici pagube. Președintele american şi alţi înalţi responsabili nu se aflau în Washington D.C, fiind în vacanţa, când seismul s-a produs la 13.51 ora locală (17.51 GMT). Efectele acestuia au  fost însă resimţite pe terenul de golf de la Martha's Vineyard, unde se afla Obama, relatează Agerpres. Cutremurele care se produc pe Coasta de Est a Statelor Unite sunt de obicei mai mici, iar această zonă este mai puţin pregătită decât California sau Alaska. Pe Reagan National Airport în afara Washingtonului toate zborurile au fost suspendate temporar, iar plăci din tavan au căzut în cele câteva secunde cât a durat seismul. Seismul a avut loc la o zi după ce un altul s-a produs în sudul statului Colorado şi în nordul statului New Mexico. Acesta a provocat pagube minore.

Responsabili federali americani au anunţat că două reactoare nucleare de la North Anna Power Station în comitatul Louisa, statul Virginia, au fost oprite automat de sistemele de siguranţă în timpul producerii cutremurului şi că nu există nicio pagubă la centralele din sud-estul Statelor Unite.

Autoritățile americane au dezmințit posibilitatea producerii unui tsunami de-a lungul Coastei de Est.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...