2017-01-18 20:43

ULTIMA ORA


UPDATE. Mihai Călin Stoia, judecat pentru trafic de influenţă

 |  11:22
UPDATE. Mihai Călin Stoia, judecat pentru trafic de influenţă

Omul de afaceri Mihai Călin Stoia a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Cluj pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

În 28 august, Stoia a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori,Stoia îi putea determina pe aceștia să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti din judeţul Vâlcea. Banii ar fi provenit din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011. Reprezentanţii unei societăţi comerciale, care erau interesaţi în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate în perioada 2008 – 2009, au împuternicit denunţătorul în demersul său. Acuzatul a promis denunţătorului că va interveni în condițiile în care persoanele care urmau să facă demersuri pe lângă funcţionarii publici în cauză vor primi 10% din sumă, adică 100.000 de euro.

Totuși, sumele din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului nu au ajuns în anii 2010 şi 2011, la Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea.

Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă la data de 11 noiembrie, pentru 29 de zile, faţă de Călin Stoia în același dosar în care este acuzat și Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-23

TAGURI: Mihai_Călin_Stoia, trafic, judecatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image