2018-12-12 07:39


Uraganul Irene va lovi sud-estul SUA

 |  22:30
Uraganul Irene va lovi sud-estul SUA

Uraganul Irene se  îndreaptă spre sud-estul SUA. Furtuna și-a croit deja drum prin Caraibe, informează Associated Press. 

Serviciile de meteorologie au informat că uraganul ar putea ajunge la categoria a 4-a, fiind însoţit de rafale de vânt cu o viteză de peste 211 km la oră. Centrul Naţional de Uragane din SUA din Miami a afirmat că se aşteaptă ca Irene să crească marţi în putere ajungând la categoria a 3-a.  Până acum, primul uragan din Atlantic al sezonului a fost însoţit de vânturi cu viteza maximă de circa 160 de km pe oră şi era localizat marţi la aproximativ 90 de km nord-est de Puerto Plata în Republica Dominicană.

Irene a lovit Puerto Rico, doborând copaci şi lăsând fără electricitate peste un milion de persoane. Furtuna s-a îndreptat apoi către mare, la nord de Republica Dominicană, unde vânturile puternice au lovit coasta de nord provocând valuri uriaşe şi ploi torenţiale. Preşedintele Barack Obama a declarat situaţie de urgenţă în Puerto Rico.

Câteva sute de persoane au fost evacuate în Republica Dominicană din cauza inundaţiilor, fiind forţate să se adăpostească în biserici, şcoli sau în locuinţele rudelor. De asemenea, zone întregi au rămas fără electricitate.  Meteorologii afirmă că Irene ar putea să treacă peste sau pe lângă Insulele Turks şi Caicos şi sud-estul Bahamas marţi noaptea şi să se găsească în apropierea centrului Bahamas miercuri dimineaţă, notează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...